Google: Οι κάτω των 18 μπορούν να ζητήσουν διαγραφή των φωτογραφιών τους

Η Google συστήνει μία νέα δυνατότητα για παιδιά, εφήβους και γονείς που θα τους επιτρέπει να ζητούν τη διαγραφή φωτογραφιών από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Η εν λόγω δυνατότητα αποτελεί μια από τις αλλαγές που έχει προχωρήσει η εταιρεία για να διασφαλίσει την ασφάλεια των χρηστών που είναι ηλικίας κάτω των 18. Κάθε χρήστης κάτω των 18 ετών ή γονέας και κηδεμόνας μπορεί να ζητήσει πλέον από την Google να αφαιρέσει οποιαδήποτε εικόνα στα αποτελέσματα αναζήτησης μέσω μιας φόρμας.

Προκειμένου να διαγραφεί η φωτογραφία, θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι πρόκειται για άτομο κάτω των 18 ετών και να παρέχετε ορισμένες προσωπικές πληροφορίες, τους συνδέσμους με τις εικόνες που θέλετε να διαγραφούν και απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα που θα σας τεθούν.

Σύμφωνα με την Google:

Πιστεύουμε ότι αυτή η αλλαγή θα δώσει στους νέους μεγαλύτερο έλεγχο σχετικά με το ψηφιακό τους αποτύπωμα και με το πού μπορούν να βρεθούν οι εικόνες τους στο Search.

Η Google λέει ότι θα εξετάσει όλα τα αιτήματα και θα συνεχίσει με πρόσθετες ερωτήσεις επαλήθευσης - όπου χρειάζεται – και όταν οι εν λόγω εικόνες αφαιρεθούν, θα στείλει ειδοποίηση, ενημερώνοντας για την εξέλιξη.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]

Loading