Google Pay: Παρουσιάστηκε η ανανεωμένη εφαρμογή της υπηρεσίας

Η Google παρουσίασε σήμερα την ανανεωμένη εφαρμογή της υπηρεσίας mobile πληρωμών Google Pay, η οποία παρεμπιπτόντως ανοίγει και στη χώρα μας μέσω των Viva Wallet, Mastercard, N26 και Revolut, αλλά για την ώρα δεν έχουμε δει την εφαρμογή στο ελληνικό Google Play.

Remote file

Για να επιστρέψουμε στο ανανεωμένο Google Pay, η εταιρεία έχει επανασχεδιάσει το περιβάλλον χρήσης φέρνοντας στο προσκήνιο τις πιο συνηθισμένες συναλλαγές που πραγματοποιεί ο χρήστης, ούτως ώστε να βρίσκει άμεσα π.χ. το ψιλικατζίδικο που επισκέπτεται καθημερινά ή το αγαπημένο του εστιατόριο, αντί να ψάχνει στο ιστορικό πληρωμών.

google-pay-post-1.jpg

Επίσης, έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην αυτόματη οργάνωση των συναλλαγών για να αντιλαμβάνεσαι άμεσα που ξοδεύεις τα χρήματα σου και να πραγματοποιείς αναζητήσεις με συγκεκριμένα κριτήρια, όπως για παράδειγμα πόσα χρήματα ξόδεψες σε video games τον περασμένο μήνα. Παράλληλα, το νέο Google Pay θα σε βοηθά να αποταμιεύεις και να κερδίζεις χρήματα, βάζοντας στόχους και δίνοντας ειδικές προσφορές μέσα από την εφαρμογή σε συνεργασία με επιχειρήσεις (π.χ. cash back, συλλογή πόντων), ενώ κάθε εβδομάδα θα παρουσιάζει αναλυτική αναφορά για τις κινήσεις σου αν συνδέσεις τους τραπεζικούς λογαριασμούς στην εφαρμογή.

google-pay-post-2.jpg

Η εταιρεία δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι όλες οι συναλλαγές και το ιστορικό είναι ασφαλείς και ιδιωτικές, θα υπάρχει άμεση προειδοποίηση προτού ολοκληρώσεις κάποια συναλλαγή με άγνωστο παραλήπτη και θα προσφέρει επιλογή αν θέλεις να μοιραστείς με την εταιρεία το ιστορικό συναλλαγών προκειμένου να σου παρουσιάζει προσωποποιημένες προσφορές (θα είναι απενεργοποιημένη εξ ορισμού και καθαρά opt-in). Υπόσχεται, κλασικά, ότι ουδέποτε θα μοιραστεί τα δεδομένα του χρήστη με άλλες εταιρείες ή ακόμη και με άλλες υπηρεσίες της για στοχευμένη διαφήμιση…

Remote file

Η αρχή για το νέο Google Pay γίνεται σε ΗΠΑ και Καναδά, με τη Google να αναφέρεται και στα σχέδια της για παροχή δικών της τραπεζικών λογαριασμών Plex σε συνεργασία με 11 τράπεζες και χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς. Αναμένουμε…

google-pay-post-3.jpg

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[Google]

Loading