Google Photos: Δοκιμές για νέο εργαλείο αναζήτησης με βάση τα πρόσωπα

Η Google ξεκίνησε τις δοκιμές για την ενσωμάτωση ενός νέου εργαλείου αναζήτησης στην δημοφιλή υπηρεσία Google Photos, το οποίο έχει θα δώσει στους χρήστες τη δυνατότητα να πραγματοποιούν αναζήτηση με βάση το πρόσωπο που θέλουν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Android Police, ορισμένοι χρήστες της υπηρεσίας σε συσκευές Android δεν βλέπουν πλέον το κλασικό κουμπί του εργαλείου Google Lens, διότι έχει αντικατασταθεί από ένα νέο εικονίδιο αναζήτησης. Όταν πατήσουν σε αυτό βλέποντας τις φωτογραφίες κάποιου, τότε η εφαρμογή ξεκινά να αναζητά φωτογραφίες στις οποίες συμπεριλαμβάνεται το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Επίσης, εάν αγγίξεις σε κάποιο από τα αντικείμενα που διακρίνονται στην φωτογραφία, τότε το Google Photos θα προσπαθήσει να καταλάβει τι είναι (μέσω του Google Lens) προκειμένου να παρέχει περισσότερες πληροφορίες για αυτό.

Λογικά η Google θα τρέξει πειραματικά τη νέα λειτουργία αναζήτησης με ορισμένες ομάδες χρηστών για να καταλάβει πως σκοπεύουν να την εκμεταλλευτούν και έπειτα θα προχωρήσει σε ευρύτερο λανσάρισμα της με κάποιο server update που θα φτάσει σταδιακά σε όλους μας.

[via]

Loading