Google Photos: Σημαντικές αναβαθμίσεις στα Memories

Η Google αναβαθμίζει την υπηρεσία Google Photos με αρκετές ενδιαφέρουσες λειτουργίες και μάλιστα στέκεται ιδιαίτερα στο Memories, το οποίο επανασχεδιάζεται ριζικά σε σχέση με αυτό που βλέπουμε από το 2019 (όταν και προστέθηκε στην εφαρμογή) μέχρι σήμερα.

Η πιο σημαντική αλλαγή στο Memories είναι ότι συμπεριλαμβάνει μικρά αποσπάσματα (snippets) από videos μεγαλύτερης διάρκειας. Το Google Photos επιλέγει αυτόματα τα καλύτερα αποσπάσματα (με βάση τον αλγόριθμο της) και τα παρουσιάζει ως mini videos. Επίσης, πλέον υποστηρίζεται η δυνατότητα zoom στις εικόνες και από τον επόμενο μήνα θα δοθεί η δυνατότητα προσθήκης ορχηστρικής μουσικής.

Ακόμη, αναβαθμίζονται τα Cinematic Memories για πιο ζωντανές τρισδιάστατες παρουσιάσεις των επιλεγμένων φωτογραφιών, ενώ σε κάποια Memories θα προστίθεται αυτόματα αρτιστικό φίλτρο για να μοιάζουν με έργα τέχνης.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η δυνατότητα να μοιράζεσαι τα Memories είναι κάτι που ζητούν πολλοί χρήστες του Google Photos και γι’ αυτό προσθέτει την συγκεκριμένη επιλογή. Η αρχή θα γίνει μόνο για τις συσκευές Android, ενώ αργότερα θα προστεθούν οι συσκευές iOS και η web έκδοση της υπηρεσίας.

Σε ό,τι αφορά το Collage Editor, οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν κολάζ από διάφορες φωτογραφίες και εργαλεία για να ρυθμίζουν την φωτεινότητα, την αντίθεση ή να προσθέτουν φίλτρα. Τέλος, οι συνδρομητές πακέτων Google One και οι κάτοχοι συσκευών Pixel θα έχουν στην διάθεση τους επιπλέον εργαλεία επεξεργασίας, όπως το Portrait Light και το HDR, μαζί με 30 επιπλέον σχέδια κολάζ.

Loading