Google Play: Διαμοιρασμός εφαρμογών μέσω σύνδεσης P2P και νέα ενότητα My Apps

Σημαντικές οι αλλαγές που ετοιμάζει η Google για το κατάστημα Google Play, καθώς σύντομα θα μετονομάσει την ενότητα “My Apps” σε “Manage Apps & Device” και θα προσθέσει νέες λειτουργίες για καλύτερη οργάνωση και δυνατότητα διαμοιρασμού των εφαρμογών με άλλους χρήστες.

google-play-p2p.jpg

Σχετικά με τον διαμοιρασμό, οι χρήστες θα μπορούν να μοιραστούν εφαρμογές μέσω σύνδεσης P2P (peer-to-peer) που θα πραγματοποείται μέσω Bluetooth, NFC και Wi-Fi Direct, σε κοντινές συσκευές. Προφανώς, η λειτουργία αυτή θα αφορά τη μεταφορά δωρεάν εφαρμογών και παιχνιδιών. Η χρησιμότητα της θα είναι πολύ μεγαλύτερη σε περιοχές με περιορισμένη πρόσβαση σε δίκτυο, έτσι ώστε να μοιράζεσαι εφαρμογές ακόμη και όταν είσαι offline.

google-play-manage-apps.jpg

Επιπλέον, η Google θα προσθέσει τις ενότητες Overview και Manage. Η πρώτη θα μας δίνει μια γρήγορη εικόνα για τις εφαρμογές που χρειάζονται αναβάθμιση, τον διαθέσιμο ελεύθερο αποθηκευτικό χώρο, τα reviews χρηστών και τη βαθμολογία, ενώ η δεύτερη θα ενσωματώσει φίλτρα για ευκολότερη παρακολούθηση των εφαρμογών που έχουν προστεθεί στη βιβλιοθήκη του χρήστη (π.χ. ποιες είναι εγκατεστημένες, ποιες όχι κλπ.).

Δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα δούμε τα νέα χαρακτηριστικά στο Google Play, αλλά για να προχώρησε τόσο η δοκιμή τους υποθέτουμε ότι δεν θα αργήσουν.

[via]

Loading