Η Google σκοτώνει τις εφαρμογές Picnik, Message Continuity και Sky Map

H Google αποφάσισε να κατεβάσει την αυλαία για τρεις ακόμα υπηρεσίες της μέχρι τα μισά περίπου του έτους. Οι υπηρεσίες αυτές είναι οι Picnik, Message Continuity και Sky Map.

Πρώτη από όλες θα μας αποχαιρετήσει η εφαρμογή photo-editing, Picnik, που η Google σκόπευε αρχικά να ενσωματώσει στο Picasa. Έχοντας εξαγοράσει την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την εφαρμογή μόλις το 2010, η Google αποφάσισε τελικά να δώσει τέλος στο Picnik στις 19 Απριλίου. Οι premium συνδρομητές θα λάβουν αποζημίωση $24.95 για την ετήσια συνδρομή τους.

Τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει και η υπηρεσία ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του Gmail, Google Message Continuity παρά το ενδιαφέρον εκατοντάδων (σύμφωνα με τη Google) εταιρείων. Τέλος, η εταιρεία αποφάσισε να παρατήσει και την Android εφαρμογή Sky Map, η οποία έπειτα από συνεργασία με το Carnegie Mellon University θα μετατραπεί σε open-source.

H Google σχολιάζει το "ξεσκαρτάρισμα" στο επίσημο blog της:

"Όσο προχωράμε, διακρίνουμε πιο έντονα την ανάγκη να επικεντρωθούμε στη δημιουργία εκπληκτικών προϊόντων που εκατομμύρια άνθρωποι θα θέλουν να χρησιμοποιούν καθημερινά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εξετάζουμε σε βάθος όλες τις υπηρεσίες μας που είτε καλύπτονται από άλλες είτε δεν έχουν κατορθώσει αυτό το οποίο ελπίζαμε ή πολύ απλά αδυνατούν να ενσωματωθούν στη συνολική εμπειρία της Google"

[πηγή mashable]
Loading