Η Google θέλει να ξοδεύεις λιγότερο χρόνο επάνω στο smartphone σου και ετοιμάζει νέα λειτουργία για αυτόν τον σκοπό

Είναι αλήθεια ότι δεν περιμέναμε να ακούσουμε κάτι τέτοιο από πλευράς Google, ωστόσο, οι ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας είναι λογικό να φέρνουν και ριζικές αλλαγές στη νοοτροπία των μεγάλων εταιρειών. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, ο CEO της Google, Sundar Pichai, αναμένεται ότι θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην "υπεύθυνη χρήση της τεχνολογίας" στο πλαίσιο της κεντρικής ομιλίας του στο συνέδριο Google I/O 2018.

Φυσικά, δεν μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η Google αναγνωρίζει τον αντίκτυπο που έχουν οι υπηρεσίες και τα προϊόντα της σε δισεκατομμύρια ανθρώπους, αλλά αυτό που μας κίνησε το ενδιαφέρον είναι η πρόθεση της να λανσάρει ένα νέο εργαλείο που θα ενημερώνει τους χρήστες για την ώρα που ξοδεύουν επάνω στα smartphones τους, με σκοπό να μειώσουν αυτούς τους χρόνους. Ταυτόχρονα, θα μπορούν να ελέγξουν καλύτερα τον τρόπο χρήσης των smartphones από τα παιδιά τους.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν η συγκεκριμένη λειτουργία θα ενσωματωθεί στο επερχόμενο Android P ή αν θα είναι μια ξεχωριστή εφαρμογή που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τώρα.

Εξάλλου, είναι πολύ πιθανό ότι παρόμοιες κινήσεις θα πραγματοποιήσουν και οι Apple και Facebook με σκοπό να καταπολεμήσουν τον "εθισμό στην τεχνολογία", ειδικότερα όταν πρόκειται για τα παιδιά.

[via]

Loading