“Κάτω” η υπηρεσία Google Talk για την πλειοψηφία των χρηστών [Update]

Google Talk

Όσοι συνηθίζετε να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία Google Talk (π.χ. μέσα από το Gmail) για τις instant messaging ανάγκες σας θα έχετε παρατηρήσει σήμερα ότι ενώ είστε online δεν σας απαντούν οι φίλοι σας ή σας έρχονται μηνύματα “503 error”. Το πρόβλημα έχει αναγνωριστεί από την αντίστοιχη ομάδα της Google, η οποία προέβη σε επίσημη ανακοίνωση:

“Γνωρίζουμε ότι υπάρχει πρόβλημα με την υπηρεσία Google Talk και επηρρεάζει την πλειοψηφία των χρηστών, οι οποίοι έχουν πρόσβαση στο Google Talk, αλλά βλέπουν μηνύματα λάθους ή γενικότερα μη συνηθισμένη συμπεριφορά. Θα ενημερώσουμε το συντομότερο μόλις βρούμε την πηγή και αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα”

Με προσωπικές δοκιμές παρατήρησα ότι στην εφαρμογή Adium για Mac φαίνομαι κανονικά online, όπως και οι επαφές μου, αλλά όταν αποστέλλω μηνύματα εμφανίζεται το “XMPP Message Error, Code 503”. Μόλις έχουμε κάτι νεώτερο θα ενημερώσουμε το post.

Update: Η υπηρεσία λειτουργεί κανονικά εδώ και λίγη ώρα, τουλάχιστον σε εμάς, επομένως φαίνεται ότι οι μηχανικοί της Google έλυσαν το πρόβλημα, αν και δεν έχουν αναφέρει μέχρι στιγμής από που προέκυψε.

[Google]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Google, Internet and tagged . Bookmark the permalink.