Google USB Security Stick: Ακόμη ένα εργαλείο για ενίσχυση της ασφάλειας των χρηστών [Video]

google_security_usb_stick

Η Google λανσάρει ακόμη ένα εργαλείο με σκοπό να ενισχύσει περαιτέρω την ασφάλεια των χρηστών. Το Google USB Security Key είναι ουσιαστικά ένα USB stick που χρησιμοποιείται επιπρόσθετα με τη λειτουργία πιστοποίησης σε 2 βήματα (two step verification) όταν ο χρήστης πραγματοποιεί log-in σε υπηρεσία της εταιρείας.

Όπως εξηγεί η εταιρεία:

"Αντί να γράφετε κάποιον κωδικό, μπορείτε να συνδέσετε το Security Key στη θύρα USB του υπολογιστή σας και να πατήσετε το κουμπί του όταν πραγματοποιήσετε log-in σε λογαριασμό Google. Το Security Key και ο Chrome είναι πιστοποιημένα στο πρωτόκολλο U2F της FIDO Alliance, το οποίο αφορά το 'πάντρεμα' μιας μικρής συσκευής-κλειδί με έναν λογαριασμό Google έτσι ώστε κάθε φορά που πραγματοποιείτε log-in θα περιμένετε να εμφανιστεί ένα σήμα στη συσκευή και στη συνέχεια θα πατάτε για να γίνει η είσοδος με ασφάλεια. Με αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί να γίνει phishing των δεδομένων σας από third-party ιστοσελίδα ή υπηρεσία που μιμείται αντίστοιχη ιστοσελίδα ή υπηρεσία της Google"

Η χρήση του Google USB Security Key είναι για την ώρα συμβατή μόνο με Chrome browser, ενώ σε συσκευές που δεν διαθέτουν υποδοχή USB ο χρήστης θα αρκείται στις προηγούμενες μεθόδους πιστοποίησης των δεδομένων του (password ή two-step verification).

Η τιμή του θα είναι μικρότερη των $10 και ήδη αρκετές εταιρείας ασχολούνται με την κατασκευή του.

[Google]

Loading