Η Google ανακάλυψε κενό ασφαλείας στο Windows OS, αλλά δεν φέρθηκε δίκαια απέναντι στη Microsoft

windows_10_hack_google

Για όσους δεν θυμούνται, η Google "τρέχει" το πρόγραμμα Project Zero από το καλοκαίρι του 2014 με σκοπό να βρίσκει προβλήματα ασφαλείας που παρατηρούνται στο Internet ή σε λογισμικό και να τα αναφέρει άμεσα στους δημιουργούς για να τα επιδιορθώσουν, προτού προλάβουν να γίνουν επικίνδυνα για την ασφάλεια των χρηστών. Για τις ανάγκες του Project Zero, η εταιρεία έχει προσλάβει ομάδα hackers που εντοπίζει αυτά τα "zero-day" bugs.

Ένα τέτοιο κενό ασφαλείας εντοπίστηκε πρόσφατα από τη Google στο λειτουργικό σύστημα Windows 10 και ενημερώθηκε άμεσα η Microsoft, παρόλα αυτά, η τελευταία εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της επειδή η Google αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το θέμα μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να μην έχει προλάβει να "κλείσει την τρύπα". Η Microsoft θεωρεί άδικη τη συμπεριφορά της Google και επικίνδυνη για τους χρήστες, από τη στιγμή που δημοσιεύθηκαν οι πληροφορίες για το κενό ασφαλείας.

Για την ιστορία, το πρόβλημα συνδέεται για ακόμα μία φορά με ευπάθεια του Adobe Flash, η οποία έχει ήδη επιδιορθωθεί από την Adobe με σχετικό update. Επομένως, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, αρκεί να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την τελευταία έκδοση του.

[via]

Loading