Hacker Plus: Το νέο πρόγραμμα επιβράβευσης της Facebook

Όλες οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας τρέχουν bug bounty προγράμματα προκειμένου να διορθώσουν κενά ασφαλείας στις πλατφόρμες και υπηρεσίες τους με τη βοήθεια των χρηστών, επιβραβεύοντας τους συνήθως με αρκετά καλά χρηματικά ποσά και όχι μόνο.

Η Facebook έχει ξεκινήσει το δικό της πρόγραμμα από το 2011, αλλά σήμερα το αναβαθμίζει και το μετονομάζει σε Hacker Plus. Ο στόχος παραμένει ο ίδιος, ο εντοπισμός κενών ασφαλείας στο κοινωνικό δίκτυο, αλλά πλέον περιλαμβάνει ένα νέο σύστημα βαθμολόγησης των white hat hackers που κερδίζουν πόντους ανάλογα με τον αριθμό των ευπαθειών που έχουν εντοπίσει τους τελευταίους 12 μήνες και γενικότερα των αναφορών που έχουν στείλει στην εταιρεία τους τελευταίους 24 μήνες. Ο συνολικός βαθμός τους ακολουθεί σε ένα “πρωτάθλημα” με άλλους hackers που τους τοποθετεί σε διάφορες βαθμίδες από “χάλκινο μετάλλιο” μέχρι “διαμαντένιο”.

facebook-hacker-plus-league.jpg

Η εξαργύρωση της θέσης στο πρωτάθλημα μεταφράζεται σε χρηματικά έπαθλα, επαφές με στελέχη της Facebook (πιθανή και η εύρεση εργασίας), επισκέψεις στα γραφεία και στο campus της εταιρείας, ενώ οι δύο πρώτες βαθμίδες (Diamond και Platinum) επιβραβεύονται και με πρόσβαση σε διάφορες εκδηλώσεις, όπως το DEFCON που διεξάγεται στο Las Vegas.

Εξάλλου, η εταιρεία λανσάρει και το Facebook Bug Description Language (FBDL), ένα εργαλείο για ερευνητές ασφαλείας που περιγράφει πως οι μηχανικοί της Facebook μπορούν να αναπαράγουν τα διάφορα bugs και τι επιπτώσεις έχουν αυτά στην πλατφόρμα.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα Hacker Plus από εδώ.

Loading