Hands-On με το devolo Access Point One

Το devolo Access Point One ανήκει στην κατηγορία των WiFi access point hotspots, των συσκευών δηλαδή που παρέχουν στον κάτοχό τους τη δυνατότητα να μετατρέψει οποιαδήποτε ενσύρματη σύνδεση δικτύου σε ασύρματη. Η πρόταση της devolo έρχεται να καλύψει τα ενδεχόμενα κενά ασύρματης συνδεσιμότητας στο χώρο σας, προσφέροντας υψηλότατες αποδόσεις στις τελικές συσκευές με ταχύτητες έως 1,733 Mbps (4x4 MIMO) χρησιμοποιώντας 802.11ac και έως 300 Mbps χρησιμοποιώντας 802.11n (2x2 MIMO) και ισχυρή κάλυψη Wi-Fi στα 5GHz και 2.4GHz.

Στη συσκευασία του devolo Access Point One βρίσκουμε τα απαραίτητα για την άμεση λειτουργία του. Την συσκευή, το φορτιστή σύνδεσης, το καλώδιο δικτύου LAN και τα βιβλιαράκια εγγύησης και οδηγιών εγκατάστασης.

devolo-access-point-one-review-2.jpeg

Συνδέοντας το devolo Access Point One με το router μας, μέσω της θύρας LAN (Gigabit), δημιουργείται άμεσα ένα ασύρματο δίκτο υψηλής απόδοσης, με ταχύτητες που ξεπερνούν (συνδυαστικά) τα 2.000 Mbps. Για να συνδεθεί ο χρήστης στο δίκτυο αρκεί να βρει το User SSID (όνομα δικτύου) το οποίο είναι της μορφής “devolo-xxx” και το WiFi Key (κωδικό), τα οποία αναγράφονται στο αυτοκόλλητο που υπάρχει στη βάση του Access Point One.

devolo-access-point-one-review-4.jpeg

Εξαιρετικά χρήσιμη είναι η λειτουργία “κλωνοποίησης” του ασύρματου δικτύου που ενδεχομένως να υπάρχει ήδη στο χώρο του χρήστη, μέσω του modem/router του παρόχου τηλεφωνίας/Internet. Με τη λειτουργία “WiFi Clone”, τα στοιχεία σύνδεσης (όνομα δικτύου & κωδικός) του υπάρχοντος δικτύου συγχρονίζονται και χρησιμοποιούνται αυτούσια από το Wi-Fi δίκτυο που δημιουργεί το Access Point One. Έτσι, μπορείτε να επεκτείνετε και να ισχυροποιήσετε την κάλυψη του WiFi δικτύου μέσα στο χώρο σας. Για την κλωνοποίηση του δικτύου, απλά συνδέετε το Access Point One ενσύρματα με το modem/router και εφόσον οι 2 συσκευές είναι σε κοντινή απόσταση (μέχρι 10m) κρατάτε πατημένο το πλήκτρο WPS πρώτα στο Access Point One και στη συνέχεια στο modem/router σας.

devolo-access-point-one-review-5.jpeg

Φυσικά, το devolo Access Point One μπορεί να αντικαταστήσει και το modem/router στο κομμάτι της παροχής δικτύου WiFi. Σε περίπτωση που η απόδοση του WiFi δικτύου σας δεν είναι η επιθυμητή (είναι γνωστό πως τα περισσότερα modem/router που παρέχονται δωρεάν από τους παρόχους έχουν τραγικές επιδόσεις στον τομέα του WiFi και ιδιαίτερα σε πλήθος συσκευών), απλά συνδέστε το devolo Access Point One με το modem/router μέσω Ethernet, απενεργοποιήστε το WiFi από το modem/router και αφήστε το Access Point One να κάνει τη δουλειά του.

devolo-access-point-one-review-3.jpeg

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από τις δυνατότητες ασύρματης δικτύωσης, το devolo Access Point One λειτουργεί και ως switch, στο οποίο ο χρήστης μπορεί να συνδέσει ενσύρματα μέσω Ethernet 4 επιπλέον συσκευές (π.χ. μία Smart-TV, μία παιχνιδοκονσόλα, έναν H/Y και ένα set-top box (STB)).

Το devolo Access Point One θα το βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα λιανικής με προτεινόμενη λιανική τιμή τα €119,90 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Loading