HarmonyOS: Μια καινούργια διαδραστική εμπειρία

Σε παγκόσμια διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 2 Ιουνίου η Huawei ανακοίνωσε μια σειρά νέων προϊόντων καθώς και το νέο λειτουργικό σύστημα, το HarmonyOS, σχεδιασμένο για να χαρίσει στους καταναλωτές αδιάλειπτη και πραγματικά έξυπνη εμπειρία με χρήση πολλαπλών συσκευών και για όλα τα διαφορετικά σενάρια χρήσης.

Όπως δήλωσε ο Richard Yu, Εκτελεστικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei Consumer Business Group,

Ένα για όλα και όλα για ένα. Ζούμε σε έναν κόσμο όπου τα πάντα είναι συνδεδεμένα και λειτουργούν έξυπνα και κανείς δεν μένει ανεπηρέαστοςΗ κυκλοφορία του HarmonyOS και μια σειράς προϊόντων που τροφοδοτούνται από αυτό το πρωτοποριακό σύστημα είναι άλλο ένα παράδειγμα της αδιάκοπης προσπάθειάς μας να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης με το βλέμμα πάντοτε στραμμένο στο μέλλον.

Ενώ στη καθημερινότητα μας συναντάμε περισσότερες έξυπνες συσκευές από ποτέ, η εμπειρία που παρέχουν συχνά δεν είναι τόσο έξυπνη. Τα αυτόνομα συστήματα τείνουν να περιπλέκουν τη διασύνδεση και τη λειτουργικότητα, κάτι που τελικά οδηγεί σε μία όχι και τόσο ολοκληρωμένη εμπειρία .

Το HarmonyOS έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει αυτό ακριβώς το πρόβλημα.. Ως λειτουργικό σύστημα νέας γενιάς για έξυπνες συσκευές, το HarmonyOS είναι μια κοινή γλώσσα με την οποία διαφορετικές συσκευές μπορούν να συνδέονται και να συνεργάζονται, παρέχοντας στους χρήστες πιο βολική, ομαλή και ασφαλή εμπειρία. Χρησιμοποιεί κατανεμημένη τεχνολογία για την ενεργοποίηση και την ευέλικτη ανάπτυξη λογισμικού συστήματος και ενώνει προηγουμένως ανεξάρτητες συσκευές δημιουργώντας μια συνεκτική και ολιστική “Υπερσυσκευή”. Αξιοποιεί ελεύθερα τις δυνατότητες των εξαρτημάτων της βάσει των αναγκών του χρήστη και παρέχει έναν νέο τύπο συνδεδεμένης εμπειρίας μέσω ενσωματωμένου hardware και Service Widgets.

Στη σημερινή διαδικτυακή παρουσίαση η Huawei ανακοίνωσε μια σειρά συσκευών (smartwatches tablets μεταξύ των οποίων τη νέα σειρά Smartwatch HUAWEI Watch 3 Series, και το Huawei MatePad Pro.

Ευκολότερο στη χρήση και πιο έξυπνο από ποτέ

Το HarmonyOS καθιστά τον έλεγχο πολλαπλών συσκευών πανεύκολο. Ο νέος πίνακας ελέγχου πολλαπλών συσκευών (Multi-device Control Panel) υποστηρίζει απλές και διαισθητικές συνδέσεις μέσω μιας λειτουργίας μεταφοράς και ενσωμάτωσης που επιτρέπει στους χρήστες να συνδέουν ελεύθερα τις συσκευές που θέλουν βάσει συγκεκριμένων σεναρίων.

Για παράδειγμα, εάν θέλετε να παρακολουθήσετε μια ταινία στο σπίτι αργά το βράδυ, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε τον Πίνακα Ελέγχου και να σύρετε το εικονίδιο έξυπνης οθόνης στο εικονίδιο του τηλεφώνου σας και η ταινία μεταβαίνει απευθείας από το τηλέφωνό σας στην τηλεόραση. Εάν φοράτε τα HUAWEI FreeBuds 4, μπορείτε στη συνέχεια να σύρετε το εικονίδιο του ακουστικού στο εικονίδιο του τηλεφώνου, οπότε η ταινία θα προβάλλεται στην έξυπνη οθόνη σας, ενώ ο ήχος θα αναπαράγεται μέσω των FreeBuds. Αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα της εμπειρίας Super Device.

Το νέο Κέντρο εργασιών πολλαπλών συσκευών (Multi-device Task Center) του HarmonyOS επιτρέπει στις εφαρμογές να ταξιδεύουν μεταξύ διαφορετικών συσκευών κατά βούληση, χωρίς να χρειάζεται ξεχωριστή εγκατάσταση σε κάθε μία από αυτές, έτσι ώστε όλες οι λειτουργίες και οι υπηρεσίες να είναι διαθέσιμες όποτε και όπου χρειάζονται. Σε οποιαδήποτε συσκευή που ανήκει σε ένα σύστημα Super Device, μπορείτε να δείτε τις εργασίες που εκτελούνται σε όλες τις άλλες συσκευές. Εάν θέλετε μεγαλύτερη οθόνη για mobile gaming, μπορείτε απλά να σύρετε προς τα πάνω και να τοποθετήσετε το δείκτη του ποντικιού για να εμφανιστεί η οθόνη επισκόπησης (Overview Screen) και, στη συνέχεια, να μεταφέρετε το παιχνίδι στο HUAWEI MatePad Pro για να συνεχίσετε τη διασκέδαση.

Η νέα αρχική οθόνη HarmonyOS είναι πιο απλή και οργανωμένη από ποτέ. Μπορείτε κάνετε swipe-up σε εφαρμογές για να δημιουργήσετε Service Widgets που εμφανίζουν πληροφορίες ή υπηρεσίες σε πραγματικό χρόνο, εύκολα προσβάσιμες χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε την ίδια την εφαρμογή. Μπορείτε να προσαρμόσετε το μέγεθος των Service Widgets, να κάνετε tap και swipe-up σε εφαρμογές για να εμφανίσετε τα widgets τους και να πατήσετε οποιαδήποτε κενή τοποθεσία στην αρχική οθόνη για να τα αποκρύψετε. Τα Service Widgets μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για πρόσβαση στις Υπηρεσίες Atomic (Atomic Services), στις οποίες η πρόσβαση γίνεται μέσα από το Κέντρο εξυπηρέτησης χωρίς να χρειάζεται άλλη λήψη ή εγκατάσταση, πράγμα που καθιστά ευκολότερη και πιο βολική από ποτέ την πρόσβαση σε λειτουργίες όπως ειδήσεις.

Όσον αφορά την εμφάνιση, η ομορφιά της καινοτόμου αλληλεπίδρασης έγκειται στις αισθητικές λεπτομέρειες: Η ειδικά σχεδιασμένη γραμματοσειρά HarmonyOS Sans και τα φυσικά Gravitational Animations προσφέρουν συνεπή εμπειρία χρήστη σε όλες τις συσκευές HarmonyOS.

Το HUAWEI HiLink έχει αναβαθμιστεί σε HarmonyOS Connect για να εξοπλίσει περισσότερες μή Huawei συσκευές με έξυπνες δυνατότητες. Οι έξυπνες οικιακές συσκευές μπορούν να συνδεθούν στο κινητό σας τηλέφωνο με ένα μόνο πάτημα: Ακουμπήστε το τηλέφωνό σας σε έναν φούρνο Midea με βάση το HarmonyOS και επιλέξτε μια συνταγή για να αρχίσετε να προετοιμάζετε το γεύμα σας αμέσως. Διατηρήστε τα υπολείμματα σας ασφαλή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με τα ψυγεία Haier που προσαρμόζουν αυτόματα τη θερμοκρασία τους με βάση τον τύπο των τροφίμων που αποθηκεύετε. Και αποκτήστε το γάλα σόγιας που ταιριάζει καλύτερα στον οργανισμό σας με μηχανήματα παραγωγής γάλακτος σόγιας Joyoung τα οποία προτείνουν συνταγές, ανάλογα τα δεδομένα χρήστη που καταγράφονται στην εφαρμογή Υγεία. Χάρη σε όλες αυτές τις διασυνδέσεις, η κουζίνα σας μετατρέπεται σε προσωπικό σύμβουλο υγείας!

Καλύτερη προστασία δεδομένων, εγγυημένη ασφάλεια

Η απόκριση του HarmonyOS είναι σημαντικά βελτιωμένη. Ένα τηλέφωνο HarmonyOS μπορεί να διατηρεί ταχύτητες ανάγνωσης / γραφής παρόμοιες με εκείνες ενός νέου τηλεφώνου μετά από 36 μήνες χρήσης, ακόμη και με πολύ λίγο αποθηκευτικό χώρο ακόμα διαθέσιμο στη συσκευή.

Η Huawei δεσμεύεται να προστατεύει τα δεδομένα και την ασφάλεια των καταναλωτών. Το HarmonyOS κληρονομεί και αναπτύσσει περαιτέρω τις κορυφαίες τεχνολογίες απορρήτου και ασφάλειας που βρίσκονται στο EMUI. Η βασική αρχή σχεδιασμού μας είναι το να μπορεί μόνο το σωστό άτομο να έχει πρόσβαση στα σωστά δεδομένα μέσω της σωστής συσκευής: φροντίζουμε λοιπόν κάθε πρόσβαση σε κάθε συσκευή, και κάθε αποθήκευση, μετάδοση και χρήση δεδομένων να πραγματοποιείται με ασφάλεια, σε κάθε σενάριο χρήσης. Όταν είναι ενεργοποιημένη η ταυτοποίηση πολλαπλών χρηστών, οι χρήστες μπορούν να ξεκλειδώσουν τα τηλέφωνά τους μόνο με συνδυασμό αναγνώρισης προσώπου στο smartphone τους και έναν ειδικό έλεγχο που διασφαλίζει ότι το ρολόι που φοράει ο χρήστης είναι συνδεδεμένο στο τηλέφωνο.

Επιπλέον, το HarmonyOS διαχειρίζεται τα δεδομένα χρήστη ανά κατηγορία και προστατεύει τις συσκευές ανά επίπεδο, ορίζοντας συγκεκριμένα όρια ασφαλείας για τα Super Devices. Μόνο οι συσκευές που πληρούν αυστηρές προϋποθέσεις ασφαλείας μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα που αντιστοιχούν στο επίπεδο ασφαλείας τους, πράγμα που διασφαλίζει ότι οι χρήστες μπορούν να κάνουν χρήση των λειτουργιών συνεργασίας πολλαπλών συσκευών (Multi-device Collaboration) άφοβα. Οι εφαρμογές HarmonyOS υποβάλλονται σε αυστηρές δοκιμές καθ’όλη την ανάπτυξη, την κυκλοφορία, την εγκατάσταση και τη χρήση για να διασφαλιστεί ότι προσφέρουν μια ασφαλή εμπειρία σε ένα καθαρό οικοσύστημα.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Loading