HarmonyOS: Πρώτη beta στις 18 Δεκεμβρίου, συμβατό το 90% των Huawei/Honor smartphones

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου και το συνέδριο HDC 2020 η Huawei είχε προαναγγείλει ότι θα κυκλοφορήσει μια beta έκδοση του λειτουργικού συστήματος HarmonyOS για smartphones, αλλά πλέον έχουμε επίσημη ημερομηνία από τον κ. Wang Chenglu, επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης λογισμικού της εταιρείας.

Όπως αποκάλυψε στο κινέζικο δίκτυο Weibo, η πρώτη beta έκδοση του HarmonyOS θα είναι διαθέσιμη στους developers από τις 18 Δεκεμβρίου 2020 και εκτιμά πως θα δούμε τις πρώτες δοκιμαστικές συσκευές που θα τρέχουν το νέο λειτουργικό σύστημα τον Ιανουάριο ή το Φεβρουάριο του 2021.

Ακόμη, ο κ. Chenglu τόνισε πως το 90% των smartphones της Huawei και της Honor θα υποστηρίζουν το HarmonyOS, με τη μετάβαση να ξεκινά από τη νέα έκδοση του EMUI που θα βασίζεται στο Android 11. Τα πρώτα smartphones που θα τη λάβουν θα είναι αυτά με επεξεργαστή Kirin 9000 (Mate 40) και θα ακολουθήσουν κατά σειρά αυτά με Kirin 990 5G, Kirin 990, Kirin 985, Kirin 980, Kirin 820 και μερικά με Kirin 710.

Προχωρά, λοιπόν, με γοργούς ρυθμούς η ανάπτυξη του HarmonyOS, διότι μπορεί να αλλάξε ο πρόεδρος στις ΗΠΑ, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα αλλάξει και η αντιμετώπιση της Huawei…

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading