Η Hasbro μηνύει την Asus για την ονομασία "Transformer Prime"

Είναι αλήθεια ότι την πρώτη φορά που ακούει κανείς την ονομασία "Transformer Prime", το μυαλό πηγαίνει στα πασίγνωστα Transformers (παιχνίδια, ταινίες, κινούμενα σχέδια), παρά στο πρώτο quad-core tablet της Asus.

Asus Transformer Optimus Prime

Οπότε δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Hasbro, κατασκευάστρια παιχνιδιών και δημιουργός των Transformers, κατέθεσε αγωγή εναντίον της Asus για παράνομη χρήση δικού της trademark (σήμα κατατεθέν).

Σύμφωνα με τη Hasbro, το όνομα που χρησιμοποίησε η Asus για το tablet της θα μπορούσε να παραπλανήσει αρκετούς, ώστε να νομίζουν ότι η εταιρία έχει μπει στο χώρο κατασκευής tablet. Επιπλέον, η ονομασία Prime θεωρητικά μπορεί να συνδεθεί με τον Optimus Prime, τον αρχηγό των Autobots.

Η εταιρία επικαλείται παραβίαση των trademarks υπ' αριθμόν 245526136897203468487,76690677 και 85008156, με το τελευταίο να αναφέρεται στην animated σειρά "Transformers Prime" του 2010, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι δεν έχει κατοχυρωθεί ακόμη.

Τέλος, η Hasbro θα κυνηγήσει επιθετικά μέχρι τέλους την υπόθεση, ζητώντας αποζημίωση ή μπλοκάρισμα των πωλήσεων. Η Asus έχει 21 ημέρες στη διάθεση της για να δώσει εξηγήσεις στο δικαστήριο.

[πηγή TheVerge]
Loading