Heartbleed: Έλεγξε αν οι ιστοσελίδες που επισκέπτεσαι είναι ευπαθείς με δωρεάν εργαλεία

heartbleed_padlock

Το Heartbleed (κενό ασφαλείας OpenSSL) απασχολεί έντονα τις τελευταίες ημέρες τους χρήστες και τις επιχειρήσεις, καθώς δικαιολογημένα χαρακτηρίστηκε ως το σημαντικότερο bug στην ιστορία του Internet. Το ευχάριστο είναι ότι ήδη οι περισσότεες εταιρείες έχουν διορθώσει το κενό στις υπηρεσίες και τους servers τους (π.χ. Yahoo, Gmail, Outlook, Facebook, online συναλλαγές), αλλά καλό θα είναι να αλλάξετε τα passwords σας σχεδόν οπουδήποτε είχατε δημιουργήσει λογαριασμό στο παρελθόν.

Εκτός από αυτό, μπορείτε πλέον να χρησιμοποιήσετε διάφορα δωρεάν εργαλεία για να ελέγξετε αν υπάρχει κίνδυνος για το Heartbleed στις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε, καθώς δεν θα έχει κανένα νόημα να προβείτε σε αλλαγή password αν παραμένει η ευπάθεια (θα διαβάζεται άμεσα από τους επίδοξους hackers).

Όσοι χρησιμοποιείτε τον Chrome browser μπορείτε να εγκαταστήσετε το Chromebleed, ένα νέο extension που εμφανίζει ειδοποιήσεις εάν η ιστοσελίδα που επισκεφθήκατε είναι ευπαθής στο Heartbleed ή όχι. Μπορείτε να το εγκαταστήσετε από εδώ και βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει το σύστημα ειδοποιήσεων της εφαρμογής.

Αν χρησιμοποιείτε άλλους browsers, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο online εργαλείο της McAfee γράφωντας απλά το URL που θέλετε να επισκεφθείτε ή τη διεύθυνση IP.

Loading