HongMeng OS: Παρουσίαση από τη Huawei στις 9 Αυγούστου και πρώτο smartphone στα τέλη του 2019

Παρά τις δηλώσεις της αντιπροέδρου Catherine Chen ότι το HongMeng OS δεν είναι λειτουργικό σύστημα που προορίζεται για smartphones, μια νέα αναφορά από την κινεζική Global Times φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το ενδεχόμενο χρήσης του σε κάποιο smartphone της Huawei που θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2019.

Στην αναφορά τονίζεται ότι η Huawei θα παρουσιάσει το HongMeng OS για πρώτη φορά με κάθε επισημότητα στο συνέδριο HDC 2019 που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Αυγούστου στη Dongguan (Κίνα), ενώ γνωρίζουμε ότι η πρώτη συσκευή με HongMeng OS θα είναι η Honor Vision TV που θα παρουσιαστεί επίσης με κάθε λεπτομέρεια στις 10 Αυγούστου.

Για να επιστρέψουμε στο πρώτο smartphone με HongMeng OS, αυτό λέγεται ότι θα παρουσιαστεί μαζί με τη σειρά Huawei Mate 30 τον Οκτώβριο και θα κυκλοφορήσει στην Κίνα σε τιμή 1999 yuan (περίπου €260), άρα περιμένουμε να δούμε μια mid-range συσκευή για την πρώτη δοκιμή.

Υπενθυμίζουμε ότι ο στόχος της Huawei είναι η δημιουργία ενός εναλλακτικού οικοσυστήματος αντί του Android OS, το οποίο εκμεταλλεύεται καλύτερα την Τεχνητή Νοημοσύνη και έχει τη δυνατότητα να "τρέχει" σε κάθε είδους συσκευή. Η μεγαλύτερη πρόκληση, ωστόσο, που ισχύει για κάθε λειτουργικό σύστημα, είναι να εξασφαλίσει την υποστήριξη των developers και μένει να δούμε πως θα το καταφέρει αυτό.

[via]

Loading