up_icon
Android HONOR Smartphones

Honor 10: Η ομορφιά στην διπλή κάμερα τεχνητής νοημοσύνης

02 Ιουνίου 2018 Yannis Elpidis

Honor 10: Η ομορφιά στην διπλή κάμερα τεχνητής νοημοσύνης

[Δ.Τ.]

Το Honor 10, του οποίου το παγκόσμιο λανσάρισμα έγινε στις 15 Μαΐου στο Λονδίνο, έχει αλλάξει τα δεδομένα στην επαγγελματική φωτογραφία μέσω κινητών τηλεφώνων. Η κάμερα με τεχνητή νοημοσύνη του Honor 10, και ο διπλός φακός 24MP + 16MP, έφερε την επανάσταση στη φωτογραφία με smartphones. Η τεχνολογία Semantic Image Segmentation (τμηματοποίηση εικόνων), που τροφοδοτείται από ενσωματωμένο NPU της τελευταίας γενιάς chipset Kirin 970, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να βγάλουν τις πιο επαγγελματικές φωτογραφίες.

AI κάμερα πίσω όψης: Ένα κλικ μακριά από την επαγγελματική κάμερα DSLR

Η τεχνολογία Semantic Image Segmentation (τμηματοποίηση εικόνων) αναγνωρίζει περιγράμματα διαφόρων αντικειμένων, όπως τον ουρανό, τα φυτά, τους ανθρώπους ή ακόμα και έναν καταρράκτη, και εντοπίζει αμέσως τις τοποθεσίες τους. Η κάμερα του Honor 10 είναι πιο προηγμένη συγκριτικά με άλλες κάμερες οι οποίες αναγνωρίζουν μόνο το background και τους ανθρώπους. Η τεχνητή νοημοσύνη του Honor 10 αναγνωρίζει πάνω από 500 σενάρια σε 22 κατηγορίες σε πραγματικό χρόνο (real-time), και εφαρμόζει παραμέτρους για αναγνώριση σκηνής σε κάθε φωτογραφία, λειτουργώντας ακριβώς όπως μια κάμερα DSLR.

Η τεχνολογία Semantic Image Segmentation (τμηματοποίηση εικόνων) αποτέλεσε μια σημαντική καινοτομία στην απεικόνιση στα κινητά τηλέφωνα, καθιερώνοντας μια νέα εποχή στην φωτογραφία μέσω smartphones. Η συγκεκριμένη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση, η οποία περιλαμβάνει τόσο τον αλγόριθμο τμηματοποίησης εικόνας (Semantic Image Segmentation) όσο και την πλατφόρμα επιτάχυνσης chipset. O επεξεργαστής NPU επιταχύνει τα CNNs στη διαδικασία αναγνώρισης αντικειμένων και σκηνών και εφαρμόζει τέλειες παραμέτρους σε πραγματικό χρόνο, δημιουργώντας τις πιο ρεαλιστικές φωτογραφίες.

HONOR 10

Τοπία

Με την αναγνώριση πολλαπλών σκηνών και αντικειμένων σε πραγματικό χρόνο, το Honor 10 ρυθμίζει αυτόματα την κάμερα της συσκευής σας για να μπορείτε να βγάζετε φωτογραφίες σαν επαγγελματίας. Οι λήψεις με το Honor 10 είναι γεμάτες χρώμα και αποτελούν την πιο ζωντανή και αυθεντική απεικόνιση της πραγματικότητας που αντικρύζει το ανθρώπινο μάτι.

Φαγητό

Η λήψη φωτογραφιών που απεικονίζουν νόστιμα φαγητά είναι ίσως ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνει κανείς με το τηλέφωνό του. Το ίδιο κάνουν και οι τεχνικοί της Honor, και γι' αυτό και εικόνες με φαγητό είναι ένα από τα βασικά σενάρια που αναγνωρίζει η κάμερα του Honor 10. Με την αναγνώριση εικόνας και αντικειμένων σε πραγματικό χρόνο και την εφαρμογή παραμέτρων, το Honor 10 θα κάνει το φαγητό σας να φαίνεται λαχταριστό.

Πορτραίτο

Παράλληλα με τις εφαρμογές αναγνώρισης και παραμέτρων σε πραγματικό χρόνο που βοηθούν στην ευκρίνεια των πορτρέτων, τα φυσικά εφέ bokeh και βελτίωσης του χρωματικού τόνου του δέρματος ενισχύουν την επαγγελματική ποιότητα της φωτογραφίας. Το Honor 10 χρησιμοποιεί επίσης την έξυπνη σύνθεση φωτογραφίας για το τέλειο πορτρέτο. Αφού αναγνωρίσει το πρόσωπό σας σε μια φωτογραφία, εντοπίζει αυτόματα τη θέση σας, όπως και την κλίμακα σε σύγκριση με το φόντο, κόβοντας και ρυθμίζοντας τη φωτογραφία για να πετύχει τη βέλτιστη αναλογία.

Επαγγελματικός φωτισμός πορτρέτου

Τα πιο εντυπωσιακά πορτρέτα γίνονται με τον κατάλληλο φωτισμό. Το Honor 10 διαθέτει πολλαπλές επιλογές φωτισμού ώστε οι χρήστες να μπορούν να επιλέξουν τη δική τους τεχνική πορτρέτου: απαλός φωτισμός, φωτισμός τύπου butterfly, φωτισμός θεάτρου, κλασικός φωτισμός και ούτω καθεξής.

Στιγμιότυπα

Με την τεχνολογία ανίχνευσης κίνησης μέσω τεχνητής νοημοσύνης, το Honor 10 αναγνωρίζει τα κινούμενα αντικείμενα (κατά την ενεργοποίηση της Λειτουργίας Στιγμιότυπων) και παγώνει την κίνηση για τη λήψη εξαιρετικών φωτογραφιών.

Εμπρόσθια κάμερα με λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης: Τελειότητα στις selfie
Δεν υποστηρίζεται μόνο η πίσω κάμερα από την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης -η 24MP εμπρόσθια κάμερα του Honor 10 είναι η «έξυπνη» λύση για τις selfie σας.

Λειτουργία πορτρέτου για αυθεντική ομορφιά

Η εμπρόσθια κάμερα του Honor 10 διαθέτει επίσης Λειτουργία Πορτρέτου. Υποστηρίζει την 3D αναγνώριση προσώπου, όπου η μπροστινή κάμερα επιτρέπει μια πιο λεπτομερή βελτιστοποίηση του προσώπου, ανιχνεύοντας πάνω από εκατό σημεία στο πρόσωπο με ακρίβεια σε επίπεδο pixel: φωτίζεται η ζώνη του Τ και τα ζυγωματικά, ενώ τονίζεται η σκιά στα μάγουλα και στην περιοχή της μύτης για ρεαλιστικό αποτέλεσμα. Το Honor 10 βγάζει selfie σαν να κοιτάζεστε σε καθρέφτη. Με το Honor 10, δεν υπάρχουν πια παραμορφωμένες selfie. Η λειτουργία light fusion (μίξη φωτός) 4-σε-1 επιτρέπει στο Honor 10 να βελτιώνει την ευαισθητοποίηση της κάμερας για να εξασφαλίζει ποιότητα, βγάζοντας ευκρινείς και δυναμικές φωτογραφίες.

Επαγγελματικός φωτισμός πορτρέτου selfie

Το Honor 10 διαθέτει πολλαπλές επιλογές φωτισμού ώστε οι χρήστες να μπορούν να επιλέξουν τη δική τους τεχνική πορτρέτου: απαλός φωτισμός, φωτισμός τύπου butterfly, φωτισμός θεάτρου, κλασικός φωτισμός και ούτω καθεξής.

Groufie (ομαδική selfie)

Με το Honor 10, οι groufies γίνονται επιτέλους πραγματικές groufies και όχι κάποιες «selfie με μια ομάδα σε ένα θολό φόντο». Η προηγμένη και ακριβής αναγνώριση προσώπου εξασφαλίζει ένα σωστό εφέ bokeh και απαθανατίζει τις λεπτομέρειες όλων των προσώπων σε μια ομαδική φωτογραφία που τραβήχτηκε με την κάμερα μπροστινής όψης.

Διασκεδαστικές λειτουργίες για πιο ευτυχισμένη κοινωνική ζωή

Οι λειτουργίες του Honor 10 απευθύνονται σε λάτρεις της φωτογραφίας. Το Honor 10 ξέρει τον τρόπο να σας κάνει δημοφιλείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Έξυπνη Φωτογραφική Συλλογή

Η βελτιωμένη έξυπνη φωτογραφική συλλογή αναγνωρίζει τόσο τα πρόσωπα όσο και τις σκηνές στις φωτογραφίες σας, σας βοηθάει να οργανώσετε πιο αποδοτικά τις στιγμές της ζωής σας και διευκολύνει την κοινοποίησή τους.

Ταινία με το ταξίδι της ζωής σας

Το Honor 10 παίζει επίσης το ρόλο του κινηματογραφικού παραγωγού για τις στιγμές της ζωής σας. Οι φωτογραφίες στην έξυπνη συλλογή μπορούν να ομαδοποιηθούν και να γίνουν βίντεο, «ντυμένα» με προεπιλεγμένη μουσική. Καταγράφει όλες εκείνες τις σημαντικές στιγμές όταν ταξιδεύετε, συναντάτε παλιούς φίλους, κάνετε πάρτι γενεθλίων, περνάτε χρόνο με τους αγαπημένους σας και τα οργανώνει στη δική σας προσωπική ταινιοθήκη.

Εύκολη Φωτογραφία – Έλεγχος χειρονομίας και φωνής

Το Honor 10 διαθέτει λειτουργία ελέγχου χειρονομίας και φωνής στις selfie, έτσι ώστε να μπορείτε να αποτυπώνετε τη στιγμή και τον ενθουσιασμό σας σε πραγματικό χρόνο.

Funny Stickers (Αστεία Αυτοκόλλητα)

Όπως ακριβώς και στο τελευταίο μοντέλο του, δεν υπήρχε περίπτωση το Honor 10 να ξεχάσει τι θέλουν να βλέπουν και να μοιράζονται οι followers σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στη μπροστινή κάμερα του Honor 10 θα βρείτε όλα εκείνα τα εφέ που θα ξεσηκώσουν το Instagram, το Facebook ή το Snapchat.

This slideshow requires JavaScript.

Yannis Elpidis

Είμαι ένας λάτρης της τεχνολογίας και του διαδικτύου. Γνώρισα τον πρώτο μου υπολογιστή στα μέσα της δεκαετίας του '80 και ήταν "love at first sight" που λένε και στο χωριό μου. Θα με βρείτε καθημερινά στη "Darkpony Digital".

Αγαπημένο μότο:
 "There are 10 kinds of people, those who understand binary and those who don't."

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΣΧΟΛΙΑ
read more

Redmi Note 12 Pro+ Review: Κορυφαίο value-for-money με την καλύτερη κάμερα στην ιστορία της σειράς

09 Ιουνίου 2023 Christos Elpidis

Κάθε φορά που έρχεται ο καιρός να δοκιμάσουμε μια νέα συσκευή της σειράς Redmi Note είναι μια ιδιαίτερα ευχάριστη διαδικασία, καθώς η θυγατρική της Xiaomi καταφέρνει όλα αυτά τα χρόνια όχι μόνο να εξελίσσει ...

OPPO A98 5G: Διαθέσιμο και στην Ελλάδα το νέο mid-range smartphone

07 Ιουνίου 2023 Techgear Team

Η OPPO εισάγει στη Ελληνική αγορά το OPPO A98 5G, τη νεότερη προσθήκη στην οικογένεια smartphones της σειράς A. Η νέα συσκευή διαθέτει μπαταρία ναυαρχίδας με χωρητικότητα 5.000 mAh, γρήγορη φόρτιση 67W ...

Netflix Games: Έρχονται σύντομα τα Oxenfree II και The Queen's Gambit Chess

07 Ιουνίου 2023 Christos Elpidis

Η Netflix συνεχίζει τις προσθήκες σημαντικών τίτλων στην κατηγορία Netflix Games, με την εταιρεία να αποκαλύπτει ακόμη 5 παιχνίδια που θα μπορούν να παίξουν οι συνδρομητές της πλατφόρμες σε συσκευές Android και...

Επίσημο: Τα Samsung Galaxy Z Fold5 και Z Flip5 παρουσιάζονται στα τέλη Ιουλίου

07 Ιουνίου 2023 Christos Elpidis

Οι φήμες σχετικά με το Unpacked Event για την παρουσίαση των Samsung Galaxy Z Fold5 και Galaxy Z Flip5 κυκλοφορούν εδώ και καιρό, αναφέροντας πως φέτος θα διεξαχθεί νωρίτερα από το συνηθισμένο, αλλά τώρα έχουμε...

WhatsApp: Λανσάρει νέο Security Center και έρχονται αλλαγές στην εμφάνιση

07 Ιουνίου 2023 Christos Elpidis

Η ομάδα ανάπτυξης του WhatsApp λανσάρει το νέο Κέντρο Ασφαλείας (Security Center) στην επίσημη ιστοσελίδα της υπηρεσίας, προκειμένου να ενημερώσει τους χρήστες για τους τρόπους με τους οποίους προστατεύει τους ...

Android 13: 9 μήνες μετά, μόλις στο 14.7% των ενεργών συσκευών Android

05 Ιουνίου 2023 Christos Elpidis

Η Apple αποκάλυψε πριν από μερικές ημέρες ότι το 81% των ενεργών iPhone παγκοσμίως χρησιμοποιούν την έκδοση iOS 16, κάτι λογικό δεδομένου ότι η ίδια αναπτύσσει το hardware και το software των συσκευών, αλλά θα ...

Motorola RAZR 40 / 40 Ultra: Τα νέα clamshell foldables της εταιρείας

02 Ιουνίου 2023 Christos Elpidis

Η Motorola όχι μόνο δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από την κατηγορία των foldables, αλλά προχώρησε στην επίσημη παρουσίαση των Motorola RAZR 40 και 40 Ultra φιλοδοξώντας να κυριαρχήσει συγκεκριμένα στον clamshell ...

Προσφορές vivo για το καλοκαίρι με το vivo X90 Pro σε τιμή πρόκληση

01 Ιουνίου 2023 Techgear Team

Καλοκαίρι σημαίνει χαρούμενες στιγμές και η vivo φροντίζει να απογειώσεις στο έπακρο κάθε μια από αυτές, χαρίζοντάς σου τρία από τα Top Φωτογραφικά Smartphones σε Προσφορές που ανεβάζουν την διάθεση και την ...

Moto G Stylus 5G: Επίσημα ένα από τα πρώτα smartphones με Snapdragon 6 Gen1

30 Μαΐου 2023 Christos Elpidis

Η Motorola (Lenovo) ανακοίνωσε επίσημα το τρίτης γενιάς Moto G Stylus 5G, το οποίο όπως υποδηλώνει η ονομασία του περιλαμβάνει γραφίδα, αν και δεν θα πρέπει να περιμένετε την λειτουργικότητα που προσφέρει π.χ. ...

Apple Music Classical: Διαθέσιμη η υπηρεσία και για συσκευές Android

30 Μαΐου 2023 Christos Elpidis

Τον περασμένο Μάρτιο έγινε το ντεμπούτο της εξειδικευμένης μουσικής υπηρεσίας Apple Music Classical για συσκευές iOS, στην οποία έχουν πρόσβαση όλοι οι συνδρομητές του Apple Music χωρίς να χρειάζεται να ...

Loader
please wait
techgear_icon