up_icon
Android HONOR Smartphones

Honor 10: Η ομορφιά στην διπλή κάμερα τεχνητής νοημοσύνης

02 Ιουνίου 2018 Yannis Elpidis

Honor 10: Η ομορφιά στην διπλή κάμερα τεχνητής νοημοσύνης

[Δ.Τ.]

Το Honor 10, του οποίου το παγκόσμιο λανσάρισμα έγινε στις 15 Μαΐου στο Λονδίνο, έχει αλλάξει τα δεδομένα στην επαγγελματική φωτογραφία μέσω κινητών τηλεφώνων. Η κάμερα με τεχνητή νοημοσύνη του Honor 10, και ο διπλός φακός 24MP + 16MP, έφερε την επανάσταση στη φωτογραφία με smartphones. Η τεχνολογία Semantic Image Segmentation (τμηματοποίηση εικόνων), που τροφοδοτείται από ενσωματωμένο NPU της τελευταίας γενιάς chipset Kirin 970, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να βγάλουν τις πιο επαγγελματικές φωτογραφίες.

AI κάμερα πίσω όψης: Ένα κλικ μακριά από την επαγγελματική κάμερα DSLR

Η τεχνολογία Semantic Image Segmentation (τμηματοποίηση εικόνων) αναγνωρίζει περιγράμματα διαφόρων αντικειμένων, όπως τον ουρανό, τα φυτά, τους ανθρώπους ή ακόμα και έναν καταρράκτη, και εντοπίζει αμέσως τις τοποθεσίες τους. Η κάμερα του Honor 10 είναι πιο προηγμένη συγκριτικά με άλλες κάμερες οι οποίες αναγνωρίζουν μόνο το background και τους ανθρώπους. Η τεχνητή νοημοσύνη του Honor 10 αναγνωρίζει πάνω από 500 σενάρια σε 22 κατηγορίες σε πραγματικό χρόνο (real-time), και εφαρμόζει παραμέτρους για αναγνώριση σκηνής σε κάθε φωτογραφία, λειτουργώντας ακριβώς όπως μια κάμερα DSLR.

Η τεχνολογία Semantic Image Segmentation (τμηματοποίηση εικόνων) αποτέλεσε μια σημαντική καινοτομία στην απεικόνιση στα κινητά τηλέφωνα, καθιερώνοντας μια νέα εποχή στην φωτογραφία μέσω smartphones. Η συγκεκριμένη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση, η οποία περιλαμβάνει τόσο τον αλγόριθμο τμηματοποίησης εικόνας (Semantic Image Segmentation) όσο και την πλατφόρμα επιτάχυνσης chipset. O επεξεργαστής NPU επιταχύνει τα CNNs στη διαδικασία αναγνώρισης αντικειμένων και σκηνών και εφαρμόζει τέλειες παραμέτρους σε πραγματικό χρόνο, δημιουργώντας τις πιο ρεαλιστικές φωτογραφίες.

HONOR 10

Τοπία

Με την αναγνώριση πολλαπλών σκηνών και αντικειμένων σε πραγματικό χρόνο, το Honor 10 ρυθμίζει αυτόματα την κάμερα της συσκευής σας για να μπορείτε να βγάζετε φωτογραφίες σαν επαγγελματίας. Οι λήψεις με το Honor 10 είναι γεμάτες χρώμα και αποτελούν την πιο ζωντανή και αυθεντική απεικόνιση της πραγματικότητας που αντικρύζει το ανθρώπινο μάτι.

Φαγητό

Η λήψη φωτογραφιών που απεικονίζουν νόστιμα φαγητά είναι ίσως ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνει κανείς με το τηλέφωνό του. Το ίδιο κάνουν και οι τεχνικοί της Honor, και γι' αυτό και εικόνες με φαγητό είναι ένα από τα βασικά σενάρια που αναγνωρίζει η κάμερα του Honor 10. Με την αναγνώριση εικόνας και αντικειμένων σε πραγματικό χρόνο και την εφαρμογή παραμέτρων, το Honor 10 θα κάνει το φαγητό σας να φαίνεται λαχταριστό.

Πορτραίτο

Παράλληλα με τις εφαρμογές αναγνώρισης και παραμέτρων σε πραγματικό χρόνο που βοηθούν στην ευκρίνεια των πορτρέτων, τα φυσικά εφέ bokeh και βελτίωσης του χρωματικού τόνου του δέρματος ενισχύουν την επαγγελματική ποιότητα της φωτογραφίας. Το Honor 10 χρησιμοποιεί επίσης την έξυπνη σύνθεση φωτογραφίας για το τέλειο πορτρέτο. Αφού αναγνωρίσει το πρόσωπό σας σε μια φωτογραφία, εντοπίζει αυτόματα τη θέση σας, όπως και την κλίμακα σε σύγκριση με το φόντο, κόβοντας και ρυθμίζοντας τη φωτογραφία για να πετύχει τη βέλτιστη αναλογία.

Επαγγελματικός φωτισμός πορτρέτου

Τα πιο εντυπωσιακά πορτρέτα γίνονται με τον κατάλληλο φωτισμό. Το Honor 10 διαθέτει πολλαπλές επιλογές φωτισμού ώστε οι χρήστες να μπορούν να επιλέξουν τη δική τους τεχνική πορτρέτου: απαλός φωτισμός, φωτισμός τύπου butterfly, φωτισμός θεάτρου, κλασικός φωτισμός και ούτω καθεξής.

Στιγμιότυπα

Με την τεχνολογία ανίχνευσης κίνησης μέσω τεχνητής νοημοσύνης, το Honor 10 αναγνωρίζει τα κινούμενα αντικείμενα (κατά την ενεργοποίηση της Λειτουργίας Στιγμιότυπων) και παγώνει την κίνηση για τη λήψη εξαιρετικών φωτογραφιών.

Εμπρόσθια κάμερα με λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης: Τελειότητα στις selfie
Δεν υποστηρίζεται μόνο η πίσω κάμερα από την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης -η 24MP εμπρόσθια κάμερα του Honor 10 είναι η «έξυπνη» λύση για τις selfie σας.

Λειτουργία πορτρέτου για αυθεντική ομορφιά

Η εμπρόσθια κάμερα του Honor 10 διαθέτει επίσης Λειτουργία Πορτρέτου. Υποστηρίζει την 3D αναγνώριση προσώπου, όπου η μπροστινή κάμερα επιτρέπει μια πιο λεπτομερή βελτιστοποίηση του προσώπου, ανιχνεύοντας πάνω από εκατό σημεία στο πρόσωπο με ακρίβεια σε επίπεδο pixel: φωτίζεται η ζώνη του Τ και τα ζυγωματικά, ενώ τονίζεται η σκιά στα μάγουλα και στην περιοχή της μύτης για ρεαλιστικό αποτέλεσμα. Το Honor 10 βγάζει selfie σαν να κοιτάζεστε σε καθρέφτη. Με το Honor 10, δεν υπάρχουν πια παραμορφωμένες selfie. Η λειτουργία light fusion (μίξη φωτός) 4-σε-1 επιτρέπει στο Honor 10 να βελτιώνει την ευαισθητοποίηση της κάμερας για να εξασφαλίζει ποιότητα, βγάζοντας ευκρινείς και δυναμικές φωτογραφίες.

Επαγγελματικός φωτισμός πορτρέτου selfie

Το Honor 10 διαθέτει πολλαπλές επιλογές φωτισμού ώστε οι χρήστες να μπορούν να επιλέξουν τη δική τους τεχνική πορτρέτου: απαλός φωτισμός, φωτισμός τύπου butterfly, φωτισμός θεάτρου, κλασικός φωτισμός και ούτω καθεξής.

Groufie (ομαδική selfie)

Με το Honor 10, οι groufies γίνονται επιτέλους πραγματικές groufies και όχι κάποιες «selfie με μια ομάδα σε ένα θολό φόντο». Η προηγμένη και ακριβής αναγνώριση προσώπου εξασφαλίζει ένα σωστό εφέ bokeh και απαθανατίζει τις λεπτομέρειες όλων των προσώπων σε μια ομαδική φωτογραφία που τραβήχτηκε με την κάμερα μπροστινής όψης.

Διασκεδαστικές λειτουργίες για πιο ευτυχισμένη κοινωνική ζωή

Οι λειτουργίες του Honor 10 απευθύνονται σε λάτρεις της φωτογραφίας. Το Honor 10 ξέρει τον τρόπο να σας κάνει δημοφιλείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Έξυπνη Φωτογραφική Συλλογή

Η βελτιωμένη έξυπνη φωτογραφική συλλογή αναγνωρίζει τόσο τα πρόσωπα όσο και τις σκηνές στις φωτογραφίες σας, σας βοηθάει να οργανώσετε πιο αποδοτικά τις στιγμές της ζωής σας και διευκολύνει την κοινοποίησή τους.

Ταινία με το ταξίδι της ζωής σας

Το Honor 10 παίζει επίσης το ρόλο του κινηματογραφικού παραγωγού για τις στιγμές της ζωής σας. Οι φωτογραφίες στην έξυπνη συλλογή μπορούν να ομαδοποιηθούν και να γίνουν βίντεο, «ντυμένα» με προεπιλεγμένη μουσική. Καταγράφει όλες εκείνες τις σημαντικές στιγμές όταν ταξιδεύετε, συναντάτε παλιούς φίλους, κάνετε πάρτι γενεθλίων, περνάτε χρόνο με τους αγαπημένους σας και τα οργανώνει στη δική σας προσωπική ταινιοθήκη.

Εύκολη Φωτογραφία – Έλεγχος χειρονομίας και φωνής

Το Honor 10 διαθέτει λειτουργία ελέγχου χειρονομίας και φωνής στις selfie, έτσι ώστε να μπορείτε να αποτυπώνετε τη στιγμή και τον ενθουσιασμό σας σε πραγματικό χρόνο.

Funny Stickers (Αστεία Αυτοκόλλητα)

Όπως ακριβώς και στο τελευταίο μοντέλο του, δεν υπήρχε περίπτωση το Honor 10 να ξεχάσει τι θέλουν να βλέπουν και να μοιράζονται οι followers σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στη μπροστινή κάμερα του Honor 10 θα βρείτε όλα εκείνα τα εφέ που θα ξεσηκώσουν το Instagram, το Facebook ή το Snapchat.

This slideshow requires JavaScript.

Yannis Elpidis

Είμαι ένας λάτρης της τεχνολογίας και του διαδικτύου. Γνώρισα τον πρώτο μου υπολογιστή στα μέσα της δεκαετίας του '80 και ήταν "love at first sight" που λένε και στο χωριό μου. Θα με βρείτε καθημερινά στη "Darkpony Digital".

Αγαπημένο μότο:
 "There are 10 kinds of people, those who understand binary and those who don't."

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΣΧΟΛΙΑ
read more

Pixel 8 και Pixel 8 Pro: Αποκαλύφθηκαν όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους!

25 Σεπτεμβρίου 2023 Christos Elpidis

Νωρίτερα σήμερα είδαμε ορισμένα νέα στοιχεία να προστίθενται στις πληροφορίες για τα Pixel 8 και Pixel 8 Pro, όπως πληροφορίες για τις κάμερες και τις τιμές τους, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να δούμε τα πλήρη spec ...

Pixel 8 Series: Αποκαλύφθηκαν τιμές, χαρακτηριστικά και λειτουργίες της κάμερας

25 Σεπτεμβρίου 2023 Christos Elpidis

Η προγραμματισμένη εκδήλωση της 4ης Οκτωβρίου για τα αποκαλυπτήρια των νέων συσκευών Made by Google φαίνεται ότι δεν θα κρύβει μεγάλες εκπλήξεις για όσους την παρακολουθήσουν, καθώς οι διαρροές (επίσημες και ...

Αυτόματη αρχειοθέτηση εφαρμογών Android όταν δεν τις χρησιμοποιείς

22 Σεπτεμβρίου 2023 Christos Elpidis

Τον περασμένο Απρίλιο η Google ανακοίνωσε επίσημα την λειτουργία αυτόματης αρχειοθέτησης (auto archiving) των εγκατεστημένων εφαρμογών που δεν χρησιμοποιεί συχνά ο χρήστης, έτσι ώστε να εξοικονομείται ...

Redmi Note 13 Series: Επίσημα με εντυπωσιακό design, δυνατά specs και τιμές όνειρο

21 Σεπτεμβρίου 2023 Christos Elpidis

Μία από τις πιο επιτυχημένες διαχρονικά σειρές στην κατηγορία mid-range smartphone είναι η Redmi Note, η οποία έχει καταγράψει πωλήσεις δεκάδων εκατομμυρίων τεμαχίων παγκοσμίως λόγω του πραγματικά ...

Redmi 12 5G: Το απόλυτο entry-level 5G κινητό στα €229

21 Σεπτεμβρίου 2023 Techgear Team

Η Xiaomi παρουσιάζει το Redmi 12 5G, το απόλυτο entry-level smartphone για κάθε ανάγκη, που προσφέρει ταχύτητες 5G, κομψό σχεδιασμό και μια εξαιρετική εμπειρία χρήστη, με προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης στα ...

OnePlus Open: Το πρώτο foldable της εταιρείας θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο

21 Σεπτεμβρίου 2023 Christos Elpidis

Αν και περιμέναμε το πρώτο foldable της OnePlus στα τέλη του περασμένου μήνα, η εταιρεία αποφάσισε να μεταθέσει τα αποκαλυπτήρια του OnePlus Open για τον προσεχή Οκτώβριο όπως αναφέρει ο έγκριτος leakster Max ...

NIO Phone: Επίσημα το πρώτο και πολύ δυνατό smartphone του κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων

21 Σεπτεμβρίου 2023 Christos Elpidis

Η NIO είναι γνωστή για το γεγονός ότι δραστηριοποιείται στον χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να επεκταθεί και στα smartphones ανακοινώνοντας επίσημα πριν από λίγο το δικό της NIO Phone....

Sony Xperia 10 V Review: Με τον δικό του χαρακτήρα και ξεκάθαρα πλεονεκτήματα - μειονεκτήματα

20 Σεπτεμβρίου 2023 Christos Elpidis

Κάθε φορά που έρχεται η ώρα να δοκιμάσουμε κάποιο smartphone της Sony είμαστε ήδη προετοιμασμένοι για αυτά που θα δούμε, καθώς η εταιρεία δεν δείχνει καμία διάθεση να αλλάξει πολιτική στον τρόπο με τον οποίο ...

Samsung Galaxy S24: Έλαβε πιστοποίηση από την 3C, καμία αλλαγή στην ταχύτητα φόρτισης

15 Σεπτεμβρίου 2023 Christos Elpidis

Οι όποιες ελπίδες είχαμε για ταχύτερη φόρτιση στη νέα flagship σειρά της Samsung μάλλον εξανεμίστηκαν μετά την εμφάνιση των τριών μοντέλων της Samsung Galaxy S24 Series στην βάση της 3C στην Κίνα. Όπως ...

Τρία νέα smartphones από τη Motorola με προσιτές τιμές για την entry-level και mid-range κατηγορία

14 Σεπτεμβρίου 2023 Christos Elpidis

Η Motorola (Lenovo) παρουσίασε επίσημα τρία νέα προσιτά smartphones, τα Motorola Edge 40 Neo, Moto G84 5G και Moto G54 5G ευελπιστώντας ότι θα καταφέρει να κερδίσει την προσοχή των καταναλωτών στην entry-level ...

Loader
please wait
techgear_icon