up_icon
Android HONOR Smartphones

Honor 10: Η ομορφιά στην διπλή κάμερα τεχνητής νοημοσύνης

02 Ιουνίου 2018 Yannis Elpidis

Honor 10: Η ομορφιά στην διπλή κάμερα τεχνητής νοημοσύνης

[Δ.Τ.]

Το Honor 10, του οποίου το παγκόσμιο λανσάρισμα έγινε στις 15 Μαΐου στο Λονδίνο, έχει αλλάξει τα δεδομένα στην επαγγελματική φωτογραφία μέσω κινητών τηλεφώνων. Η κάμερα με τεχνητή νοημοσύνη του Honor 10, και ο διπλός φακός 24MP + 16MP, έφερε την επανάσταση στη φωτογραφία με smartphones. Η τεχνολογία Semantic Image Segmentation (τμηματοποίηση εικόνων), που τροφοδοτείται από ενσωματωμένο NPU της τελευταίας γενιάς chipset Kirin 970, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να βγάλουν τις πιο επαγγελματικές φωτογραφίες.

AI κάμερα πίσω όψης: Ένα κλικ μακριά από την επαγγελματική κάμερα DSLR

Η τεχνολογία Semantic Image Segmentation (τμηματοποίηση εικόνων) αναγνωρίζει περιγράμματα διαφόρων αντικειμένων, όπως τον ουρανό, τα φυτά, τους ανθρώπους ή ακόμα και έναν καταρράκτη, και εντοπίζει αμέσως τις τοποθεσίες τους. Η κάμερα του Honor 10 είναι πιο προηγμένη συγκριτικά με άλλες κάμερες οι οποίες αναγνωρίζουν μόνο το background και τους ανθρώπους. Η τεχνητή νοημοσύνη του Honor 10 αναγνωρίζει πάνω από 500 σενάρια σε 22 κατηγορίες σε πραγματικό χρόνο (real-time), και εφαρμόζει παραμέτρους για αναγνώριση σκηνής σε κάθε φωτογραφία, λειτουργώντας ακριβώς όπως μια κάμερα DSLR.

Η τεχνολογία Semantic Image Segmentation (τμηματοποίηση εικόνων) αποτέλεσε μια σημαντική καινοτομία στην απεικόνιση στα κινητά τηλέφωνα, καθιερώνοντας μια νέα εποχή στην φωτογραφία μέσω smartphones. Η συγκεκριμένη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση, η οποία περιλαμβάνει τόσο τον αλγόριθμο τμηματοποίησης εικόνας (Semantic Image Segmentation) όσο και την πλατφόρμα επιτάχυνσης chipset. O επεξεργαστής NPU επιταχύνει τα CNNs στη διαδικασία αναγνώρισης αντικειμένων και σκηνών και εφαρμόζει τέλειες παραμέτρους σε πραγματικό χρόνο, δημιουργώντας τις πιο ρεαλιστικές φωτογραφίες.

HONOR 10

Τοπία

Με την αναγνώριση πολλαπλών σκηνών και αντικειμένων σε πραγματικό χρόνο, το Honor 10 ρυθμίζει αυτόματα την κάμερα της συσκευής σας για να μπορείτε να βγάζετε φωτογραφίες σαν επαγγελματίας. Οι λήψεις με το Honor 10 είναι γεμάτες χρώμα και αποτελούν την πιο ζωντανή και αυθεντική απεικόνιση της πραγματικότητας που αντικρύζει το ανθρώπινο μάτι.

Φαγητό

Η λήψη φωτογραφιών που απεικονίζουν νόστιμα φαγητά είναι ίσως ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνει κανείς με το τηλέφωνό του. Το ίδιο κάνουν και οι τεχνικοί της Honor, και γι' αυτό και εικόνες με φαγητό είναι ένα από τα βασικά σενάρια που αναγνωρίζει η κάμερα του Honor 10. Με την αναγνώριση εικόνας και αντικειμένων σε πραγματικό χρόνο και την εφαρμογή παραμέτρων, το Honor 10 θα κάνει το φαγητό σας να φαίνεται λαχταριστό.

Πορτραίτο

Παράλληλα με τις εφαρμογές αναγνώρισης και παραμέτρων σε πραγματικό χρόνο που βοηθούν στην ευκρίνεια των πορτρέτων, τα φυσικά εφέ bokeh και βελτίωσης του χρωματικού τόνου του δέρματος ενισχύουν την επαγγελματική ποιότητα της φωτογραφίας. Το Honor 10 χρησιμοποιεί επίσης την έξυπνη σύνθεση φωτογραφίας για το τέλειο πορτρέτο. Αφού αναγνωρίσει το πρόσωπό σας σε μια φωτογραφία, εντοπίζει αυτόματα τη θέση σας, όπως και την κλίμακα σε σύγκριση με το φόντο, κόβοντας και ρυθμίζοντας τη φωτογραφία για να πετύχει τη βέλτιστη αναλογία.

Επαγγελματικός φωτισμός πορτρέτου

Τα πιο εντυπωσιακά πορτρέτα γίνονται με τον κατάλληλο φωτισμό. Το Honor 10 διαθέτει πολλαπλές επιλογές φωτισμού ώστε οι χρήστες να μπορούν να επιλέξουν τη δική τους τεχνική πορτρέτου: απαλός φωτισμός, φωτισμός τύπου butterfly, φωτισμός θεάτρου, κλασικός φωτισμός και ούτω καθεξής.

Στιγμιότυπα

Με την τεχνολογία ανίχνευσης κίνησης μέσω τεχνητής νοημοσύνης, το Honor 10 αναγνωρίζει τα κινούμενα αντικείμενα (κατά την ενεργοποίηση της Λειτουργίας Στιγμιότυπων) και παγώνει την κίνηση για τη λήψη εξαιρετικών φωτογραφιών.

Εμπρόσθια κάμερα με λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης: Τελειότητα στις selfie
Δεν υποστηρίζεται μόνο η πίσω κάμερα από την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης -η 24MP εμπρόσθια κάμερα του Honor 10 είναι η «έξυπνη» λύση για τις selfie σας.

Λειτουργία πορτρέτου για αυθεντική ομορφιά

Η εμπρόσθια κάμερα του Honor 10 διαθέτει επίσης Λειτουργία Πορτρέτου. Υποστηρίζει την 3D αναγνώριση προσώπου, όπου η μπροστινή κάμερα επιτρέπει μια πιο λεπτομερή βελτιστοποίηση του προσώπου, ανιχνεύοντας πάνω από εκατό σημεία στο πρόσωπο με ακρίβεια σε επίπεδο pixel: φωτίζεται η ζώνη του Τ και τα ζυγωματικά, ενώ τονίζεται η σκιά στα μάγουλα και στην περιοχή της μύτης για ρεαλιστικό αποτέλεσμα. Το Honor 10 βγάζει selfie σαν να κοιτάζεστε σε καθρέφτη. Με το Honor 10, δεν υπάρχουν πια παραμορφωμένες selfie. Η λειτουργία light fusion (μίξη φωτός) 4-σε-1 επιτρέπει στο Honor 10 να βελτιώνει την ευαισθητοποίηση της κάμερας για να εξασφαλίζει ποιότητα, βγάζοντας ευκρινείς και δυναμικές φωτογραφίες.

Επαγγελματικός φωτισμός πορτρέτου selfie

Το Honor 10 διαθέτει πολλαπλές επιλογές φωτισμού ώστε οι χρήστες να μπορούν να επιλέξουν τη δική τους τεχνική πορτρέτου: απαλός φωτισμός, φωτισμός τύπου butterfly, φωτισμός θεάτρου, κλασικός φωτισμός και ούτω καθεξής.

Groufie (ομαδική selfie)

Με το Honor 10, οι groufies γίνονται επιτέλους πραγματικές groufies και όχι κάποιες «selfie με μια ομάδα σε ένα θολό φόντο». Η προηγμένη και ακριβής αναγνώριση προσώπου εξασφαλίζει ένα σωστό εφέ bokeh και απαθανατίζει τις λεπτομέρειες όλων των προσώπων σε μια ομαδική φωτογραφία που τραβήχτηκε με την κάμερα μπροστινής όψης.

Διασκεδαστικές λειτουργίες για πιο ευτυχισμένη κοινωνική ζωή

Οι λειτουργίες του Honor 10 απευθύνονται σε λάτρεις της φωτογραφίας. Το Honor 10 ξέρει τον τρόπο να σας κάνει δημοφιλείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Έξυπνη Φωτογραφική Συλλογή

Η βελτιωμένη έξυπνη φωτογραφική συλλογή αναγνωρίζει τόσο τα πρόσωπα όσο και τις σκηνές στις φωτογραφίες σας, σας βοηθάει να οργανώσετε πιο αποδοτικά τις στιγμές της ζωής σας και διευκολύνει την κοινοποίησή τους.

Ταινία με το ταξίδι της ζωής σας

Το Honor 10 παίζει επίσης το ρόλο του κινηματογραφικού παραγωγού για τις στιγμές της ζωής σας. Οι φωτογραφίες στην έξυπνη συλλογή μπορούν να ομαδοποιηθούν και να γίνουν βίντεο, «ντυμένα» με προεπιλεγμένη μουσική. Καταγράφει όλες εκείνες τις σημαντικές στιγμές όταν ταξιδεύετε, συναντάτε παλιούς φίλους, κάνετε πάρτι γενεθλίων, περνάτε χρόνο με τους αγαπημένους σας και τα οργανώνει στη δική σας προσωπική ταινιοθήκη.

Εύκολη Φωτογραφία – Έλεγχος χειρονομίας και φωνής

Το Honor 10 διαθέτει λειτουργία ελέγχου χειρονομίας και φωνής στις selfie, έτσι ώστε να μπορείτε να αποτυπώνετε τη στιγμή και τον ενθουσιασμό σας σε πραγματικό χρόνο.

Funny Stickers (Αστεία Αυτοκόλλητα)

Όπως ακριβώς και στο τελευταίο μοντέλο του, δεν υπήρχε περίπτωση το Honor 10 να ξεχάσει τι θέλουν να βλέπουν και να μοιράζονται οι followers σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στη μπροστινή κάμερα του Honor 10 θα βρείτε όλα εκείνα τα εφέ που θα ξεσηκώσουν το Instagram, το Facebook ή το Snapchat.

This slideshow requires JavaScript.

Yannis Elpidis

Είμαι ένας λάτρης της τεχνολογίας και του διαδικτύου. Γνώρισα τον πρώτο μου υπολογιστή στα μέσα της δεκαετίας του '80 και ήταν "love at first sight" που λένε και στο χωριό μου. Θα με βρείτε καθημερινά στη "Darkpony Digital".

Αγαπημένο μότο:
 "There are 10 kinds of people, those who understand binary and those who don't."

ΣΧΟΛΙΑ
read more

Pixel Fold: Νέα renders για το foldable της Google

08 Δεκεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Μια νέα σειρά από renders του περίφημου Google Pixel Fold ήρθαν στην δημοσιότητα από τον γνωστό και έγκριτο leakster OnLeaks, τα οποία μας δείχνουν για άλλη μια φορά με αρκετή λεπτομέρεια το foldable της ...

realme 10 Pro / Pro+: Παγκόσμιο λανσάρισμα για τη νέα σειρά

08 Δεκεμβρίου 2022 Techgear Team

Η realme κυκλοφορεί επίσημα τα realme 10 Pro και realme 10 Pro+. Το realme 10 Pro+ έρχεται με καμπύλη οθόνη 120 Hz, την πρώτη σε αυτή την κατηγορία, με στενό πλαίσιο και κορυφαία ρύθμιση φωτισμού PWM στα 2160 ...

realme UI 4.0: Έρχεται σύντομα βασισμένο στο Android 13

07 Δεκεμβρίου 2022 Techgear Team

Η realme ανακοινώνει ότι θα κυκλοφορήσει το ολοκαίνουργιο UI 4.0 στην παγκόσμια κυκλοφορία της σειράς realme 10 Pro. Εκτός από αυτό, το realme UI 4.0 θα είναι διαθέσιμο για το realme 10 από τον Μάρτιο του 2023 ...

Google Photos: Δοκιμές για νέο εργαλείο αναζήτησης με βάση τα πρόσωπα

06 Δεκεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Η Google ξεκίνησε τις δοκιμές για την ενσωμάτωση ενός νέου εργαλείου αναζήτησης στην δημοφιλή υπηρεσία Google Photos, το οποίο έχει θα δώσει στους χρήστες τη δυνατότητα να πραγματοποιούν αναζήτηση με βάση το ...

Αυτά είναι τα κορυφαία Android apps και games για το 2022

01 Δεκεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Μετά την Apple, ήρθε η σειρά της Google να αποκαλύψει τις κορυφαίες εφαρμογές του καταστήματος Google Play Store για συσκευές Android, για τις οποίες είχε ξεκινήσει να δέχεται ψήφους από τις αρχές του ...

Samsung: Υπερδιπλασιάστηκαν οι πωλήσεις foldables σε επιχειρήσεις

29 Νοεμβρίου 2022 Techgear Team

Η Samsung ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αριθμός των smartphones Galaxy Z Fold και Galaxy Z Flip που πωλήθηκαν για εταιρική χρήση ετησίως, έχει υπερδιπλασιαστεί. Από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2022, ο αριθμός ...

Samsung Galaxy S23: Αποκαλυπτήρια αρχές Φεβρουαρίου, αναλυτικά specs από την FCC

29 Νοεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Άρχισαν να πληθαίνουν οι φήμες και οι πληροφορίες για τη σειρά Samsung Galaxy S23, καθώς τα Galaxy S23 και Galaxy S23+ πέρασαν πρόσφατα από την Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC), ενώ ιστοσελίδα από τη ...

Xiaomi 13: Επίσημη παρουσίαση την 1η Δεκεμβρίου μαζί με το MIUI 14

28 Νοεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Η Xiaomi επιβεβαίωσε με κάθε επισημότητα την ημερομηνία παρουσίασης της σειράς Xiaomi 13 για την αγορά της Κίνας, καθώς απέστειλε προσκλήσεις για εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου...

vivo Y35 Review: Εμφάνιση, κάμερα και αυτονομία σε entry-level τιμή

25 Νοεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Ακόμη ένα μοντέλο της σειράς vivo Y βρίσκεται στα χέρια μας για τις καθιερωμένες δοκιμές και αυτή τη φορά έχουμε να κάνουμε με το smartphone που τράβηξε τα βλέμματα πολλών καταναλωτών τις τελευταίες ημέρες, ...

Oppo Reno9: Ανακοινώθηκε επίσημα η νέα σειρά με τρία value-for-money μοντέλα

25 Νοεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Η Oppo ανακοίνωσε επίσημα τη σειρά Oppo Reno9, η οποία περιλαμβάνει τρία μοντέλα: το ομώνυμο mid-range βασικό μοντέλο, και τα upper mid-range Reno9 Pro και Reno9 Pro+, με το τελευταίο να αποτελεί την πιο ισχυρή...

Loader
techgear_icon