Τα πρώτα 5G smartphones της Huawei έρχονται τον Ιούνιο του 2019

Για μια ακόμα φορά η Huawei επιβεβαιώνει ότι θα κυκλοφορήσει τα πρώτα 5G smartphones της μέσα στο 2019, αλλά αυτή τη φορά με πιο σαφές χρονοδιάγραμμα. Ο CEO, Eric Xu, μίλησε κατά τη διάρκεια του MWC Shanghai 2018 και τόνισε ότι τα πρώτα εμπορικά διαθέσιμα chipsets αναμένονται κατά το Μάρτιο του 2019.

Με βάση αυτό το χρονοδιάγραμμα μοιάζει δύσκολο να δούμε τη σειρά P30 να υποστηρίζει δίκτυα 5G, αλλά μπορούμε να ποντάρουμε στη σειρά Mate 30 που θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο του 2019 και θα χρησιμοποιεί το Kirin 1020 SoC. Παρόλα αυτά, η Huawei θα κάνει την αρχή με κάποιο mid-range smartphone από τον Ιούνιο του 2019!

Στο σήμερα, η εταιρεία εργάζεται για την τελική επιδιόρθωση προβλημάτων σχετικών με την καθυστέρηση στην επικοινωνία και τη συνδεσιμότητα στα δίκτυα 5G, κάτι που αναμένεται ότι θα λυθεί οριστικά μέχρι το τέλους του έτους.

Τέλος, ο Eric Xu σημείωσε ότι τα δίκτυα 5G θα βοηθήσουν στην εκτόξευση του τομέα της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, αλλά δεν αποκάλυψε κάποιο σχέδιο της Huawei για είσοδο και σε αυτήν την αγορά στο κοντινό μέλλον.

[via]

Loading