Η Huawei Ανακοινώνει το AI Cube με ενσωματωμένη τη ψηφιακή βοηθό Alexa

[Δ.Τ.]

Σήμερα στην IFA 2018, το Τμήμα Καταναλωτικών Συσκευών της Huawei, αποκάλυψε το HUAWEI AI Cube, ένα δύο-σε-ένα AI ηχείο και 4G router με ενσωματωμένη την ψηφιακή βοηθό Alexa της Amazon, σηματοδοτώντας την επίσημη είσοδο της στην εκκολαπτόμενη αγορά έξυπνων ηχείων. Το AI Cube αντιπροσωπεύει ένα νέο, πιο φυσικό και βολικό τρόπο για τους καταναλωτές να συνδέονται με το διαδίκτυο και να ελέγχουν τις έξυπνες συσκευές τους, παρέχοντας ταυτόχρονα υψηλής ποιότητας ήχο σε μία μοναδική συσκευή σχεδιασμένη με μινιμαλιστικό design.

Με δυνατότητα υποστήριξης Wi-Fi σε 4G LTE, το HUAWEI AI Cube μπορεί να εκπληρώσει τις αμέτρητες απαιτήσεις σύνδεσης που απαιτεί ένα έξυπνο σπίτι. Η εγκατάσταση του router είναι εξαιρετικά εύκολη, αφού απαιτεί μόνο μια κάρτα SIM 4G συνδεδεμένη για να δημιουργήσει σύνδεση υψηλής ταχύτητας στο διαδίκτυο σε ταχύτητες LTE κατηγορίας 6 (300Mbps downlink). Το HUAWEI AI Cube είναι επίσης συμβατό με το πρότυπο Wi-Fi 802.11ac, που σημαίνει ότι ο δρομολογητής είναι διπλής ζώνης, ικανός να δουλεύει στα κανάλια 2.4GHz και 5GHz και να μεταδίδει δεδομένα μέσω LAN έως και 1200Mbps.

Το HUAWEI AI Cube δουλεύει επίσης με την ψηφιακή βοηθό της Amazon, Alexa. Οι χρήστες μπορούν να ακούσουν μουσική, να ελέγξουν έξυπνες συσκευές και να έχουν πρόσβαση σε περισσότερα από 50.000 skills - hands-free. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να δώσετε την εντολή.

Από την άποψη της απόδοσης των ηχείων, το HUAWEI AI Cube είναι κατασκευασμένο με μια μεγάλη, ηχητική κοιλότητα 400ml και ένα διάφραγμα αλουμινίου, επιτρέποντας στο ηχείο AI να παράγει υψηλής ποιότητας ήχο με κρυστάλλινα μεσαία και υψηλά επίπεδα, καθώς και πλήρη, δυναμικά μπάσα. Ο ήχος βελτιώνεται επίσης με την τεχνολογία βελτιστοποίησης ήχου της Huawei: HUAWEI Histen. Το HUAWEI Histen εμπλουτίζει το σύνολο των χαρακτηριστικών του ομιλητή AI, συμπεριλαμβανομένων των εικονικών μπάσων (virtual bass), του ισοσταθμιστή γραμμικής φάσης (linear phase equalizer), του προσαρμοστικού ελέγχου gain (adaptive gain control), της φωνητικής αναγνώρισης σε μεγάλη απόσταση και πολλών άλλων, ως μέρος του ρεπερτορίου του.

Όλες οι προαναφερθείσες τεχνολογίες που υποστηρίζονται από το HUAWEI AI Cube βρίσκονται μέσα σε ένα μικρό ματ λευκό σώμα με μία απρόσκοπτη βάση 3D mesh. Επιπλέον, το ηχείο AI έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε οι θύρες να κρύβονται κάτω από τη βάση, επιτρέποντάς του να προσαρμόζεται εύκολα σε οποιαδήποτε στυλ διακόσμησης στο σπίτι.

Σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης αγοράς Canalys, η βάση εγκατάστασης των έξυπνων ηχείων σε παγκόσμιο επίπεδο αναμένεται να διπλασιαστεί σε μέγεθος και να φτάσει τα 225 εκατομμύρια μονάδες έως το 2020. Αυτή η τεράστια ευκαιρία υποστηρίζεται από το έντονο ενδιαφέρον της αγοράς για αυτή την κατηγορία προϊόντων, ιδίως στην αγορά της Κίνας. Ως κορυφαίος κατασκευαστής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και smartphone, η Huawei διαθέτει μια μοναδική θέση στην αγορά ώστε να επωφεληθεί από αυτή την αυξανόμενη τάση στην Κίνα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Παράλληλα με το HUAWEI AI Cube, η Huawei δρομολόγησε επίσης το HUAWEI Locator, ένα ισχυρό μικρό beacon που υποστηρίζει μακρές λειτουργίες και χρόνους αναμονής, καθώς και τέσσερα βασικά πρότυπα παγκόσμιου δορυφορικού συστήματος πλοήγησης (GNSS), GPS, GLONASS, Galileo και Beidou. Συμβατή με nano SIM και eSIM, η συσκευή υποστηρίζει την παγκόσμια περιαγωγή με αναφορά θέσης κοντά σε πραγματικό χρόνο και παρέχει πλήθος υπηρεσιών, όπως το κουμπί SOS, το Geofence και το BLE Found, μια υπηρεσία που βασίζεται στην εγγύτητα και ενεργοποιεί έναν συναγερμό στο HUAWEI Locator όταν το συνδεδεμένο smartphone βρίσκεται σε απόσταση εντός 10 μέτρων από τη συσκευή. Κατασκευασμένο ως μια ανθεκτική συσκευή πολλαπλών χρήσεων, το HUAWEI Locator διαθέτει πιστοποίηση IP68 που το καθιστά ιδανικό για κάθε είδους δραστηριότητα, σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους.

Loading