Huawei AppGallery: Εκτόξευση σε χρόνο ρεκόρ με αξιοπιστία, ελευθερία και ασφάλεια για τον χρήστη

Το στοίχημα της απεξάρτησης από τις υπηρεσίες της Google έχει αρχίσει να αποδίδει για τη Huawei, η οποία έχει πραγματοποιήσει μια τεράστια επένδυση σε χρήματα και δυναμικό με σκοπό να καταστήσει το δικό της κατάστημα εφαρμογών AppGallery ισοδύναμο των άλλων διαθέσιμων λύσεων. Η εταιρεία έχει καταφέρει να εδραιώσει το AppGallery στην τρίτη θέση παγκοσμίως στην κατηγορία των καταστημάτων εφαρμογών, δίνοντας τις καλύτερες απαντήσεις σε όσους αμφισβητούσαν πως θα μπορέσει να φέρει εις πέρας το δυσκολότερο, μέχρι σήμερα εγχείρημα της.

Οι όποιες ανησυχίες υπήρχαν για την υποστήριξη δημοφιλών εφαρμογών και τα θέματα ασφαλείας έχουν καμφθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς οι developers έχουν αγκαλιάσει το AppGallery και γράφουν τις εφαρμογές - υπηρεσίες τους και για αυτήν την πλατφόρμα, ενώ μεγάλοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί και πασίγνωστες εταιρείες τεχνολογίας (και όχι μόνο) έχουν κυκλοφορήσει τις επίσημες εφαρμογές τους στο κατάστημα, έχοντας εμπιστευτεί τις δικλείδες ασφαλείας που προσφέρει τόσο στους ίδιους, όσο και στους τελικούς χρήστες.

Το Huawei AppGallery είχε πρωτοεμφανιστεί στην Κίνα πίσω στο 2011, αρκετά χρόνια δηλαδή πριν συμβούν όλα αυτά τα περίεργα των τελευταίων 2 ετών που μπορεί να δυσκόλεψαν την εταιρεία, αλλά ταυτόχρονα πυροδότησαν την εξέλιξη του σε μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα για να βρίσκεις εφαρμογές για τις συσκευές της. Γενικότερα η Huawei δεν παρέκλινε βήμα από τη στρατηγική της, καθώς όχι μόνο επιτάχυνε την ανάπτυξη του AppGallery αλλά συνέχισε κανονικά τα λανσαρίσματα νέων συσκευών σε ακόμη περισσότερες προϊόντικές κατηγορίες, όπως τα wearables και τα laptops, στις οποίες σημειώνει τεράστια επιτυχία (ενδεικτικά, τα laptops της έχουν γίνει best-sellers σε πολλές παραδοσιακά δύσκολες Δυτικές αγορές).

Το ευρύτερο λανσάρισμα του AppGallery σε όλο τον κόσμο πραγματοποιήθηκε στο πρώτο μισό του 2018 με τη σειρά Huawei P20, ενώ στους μήνες που ακολούθησαν αρχίσαμε να το βλέπουμε συχνότερα στα νέα smartphones και tablets της Huawei. Πλέον, το AppGallery θεωρείται δικαίως ένα κατάστημα που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο (σε περισσότερες από 170 χώρες με 460+ εκατ. Χρήστες) και προσφέρει πληθώρα επιλογών και δυνατοτήτων στους developers και τους χρήστες (π.χ. συστήματα πληρωμών, in-app συναλλαγές, συνδρομές κλπ.). Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο αυτής της ιδιαίτερης χρονιάς, τα συνολικά downloads ξεπέρασαν τα 184 δισεκατομμύρια!

Η Huawei δεν σταματά εδώ όμως. Η ανάπτυξη και εξέλιξη του AppGallery συνεχίζεται με φρενήρεις ρυθμούς, με ιδιαίτερη έμφαση στις τοπικές συνεργασίες για παροχή μεγάλης ποικιλίας premium εφαρμογών, πάντοτε με γνώμονα την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των χρηστών. Αυτή τη στιγμή θα βρείτε στο AppGallery μια ευρεία γκάμα διεθνών και τοπικών εφαρμογών που ταξινομούνται σε 18 διαφορετικές κατηγορίες (π.χ. gaming, πλοήγηση, fitness, μετακίνηση, κοινωνικά δίκτυα). Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι τους τελευταίους μήνες προστέθηκαν η “καθαρή” μηχανή αναζήτησης Qwant, η δημοφιλέστατη υπηρεσία Moovit για να βρίσκεις το ιδανικό δρομολόγιο και μέσο μετακίνησης σε 3200 πόλεις σε 106 χώρες, η εφαρμογή πλοήγησης της TomTom που θεωρείται δικαίως από τις κορυφαίες στον κόσμο, οι χάρτες Here WeGo, αλλά και η Bolt για μετακινήσεις με ενοικίαση ποδηλάτων και scooter.

Πιο ειδικά, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η Huawei συνεργάζεται στενά με τους παρόχος των κορυφαίων και πιο δημοφιλών εφαρμογών, έτσι ώστε να προσφέρει στους χρήστες τις πιο απαραίτητες υπηρεσίες που εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες τους για μετακίνηση, φαγητό, συναλλαγές, διασκέδαση κλπ. Σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, η Huawei έχει βοηθήσει ουσιαστικά για να επιταχυνθεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός χρηματοπιστωτικών, κυβερνητικών και εκπαιδευτικών οργανισμών. Γι’ αυτό βρίσκουμε ήδη στο AppGallery εφαρμογές-υπηρεσίες όπως τα efood, Taxiplon Passenger, ParkAround, e-fresh, Domino’s, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Χρυσή Ευκαιρία, Nova Go, Viva.gr, ERTFlix, Eurobank, Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα. Η συμμετοχή των μεγαλύτερων χρηματοπιστωτικών ομίλων της χώρας μας αποτελεί την καλύτερη απόδειξη για την ασφάλεια και την αξιοπιστία του AppGallery, αλλά και γενικότερα για το οικοσύστημα HMS (Huawei Mobile Services) στο οποίο έχουν ενταχθεί ήδη όλες πλην της Τράπεζας Πειραιώς (αναμένεται σύντομα και αυτή).

Μιας και αναφερθήκαμε στο HMS, είναι πλέον το τρίτο μεγαλύτερο οικοσύστημα εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα παγκοσμίως με πάνω από 1.8 εκατ. developers σε όλο τον κόσμο να έχουν γράψει σχεδόν 100.000 εφαρμογές με τον δικό του κώδικα. Επάνω σε αυτό βασίζονται πολλές χρήσιμες υπηρεσίες, όπως τα Huawei Wallet (με POS μέσω κινητού τηλεφώνου), Huawei City Service, Link Now (πλατφόρμα για online εκπαίδευση), αλλά και πιο πρόσφατα η υπηρεσία Petal Maps που θα προστεθεί σύντομα σε beta έκδοση και το Huawei Docs για μια πλήρη σουίτα γραφείου. Αξίζει να αναφέρουμε και την υπηρεσία αναζήτησης Petal Search μέσα από την οποία μπορείς να βρίσκεις οτιδήποτε χρειάζεσαι όπως εφαρμογές, νέα και φωτογραφίες, και μάλιστα υποστηρίζει λειτουργία αναζήτησης με την κάμερα της συσκευής σου. Σημειώστε ότι το Petal Search έχει πιστοποιηθεί από το European Privacy Seal για συμμόρφωση με το GDPR και τηρεί αυστηρά πρότυπα προστασίας της ιδιωτικής ζωής και των πνευματικών δικαιωμάτων.

Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι το AppGallery αποτελεί μια απόλυτα βιώσιμη και ταχύτατα εξελισσόμενη πλατφόρμα που προσφέρει τα πάντα στον χρήστη σε επίπεδο λειτουργιών, ενώ πρέπει να τονίσουμε πως η εταιρεία πραγματοποιεί διαρκώς νέες συνεργασίες σε τοπικό επίπεδο για να προσφέρει έξτρα προνόμια κατεβάζοντας και χρησιμοποιώντας τις εκάστοτε εφαρμογές των συνεργατών (π.χ. επιστροφή χρημάτων, δωρεάν πάρκινγκ, έκπτωση σε online παραγγελίες, premium συνδρομές κλπ.).

Έχοντας καταφέρει να κάνει μια σπουδαία και ιδιαίτερα δυναμική αρχή, η Huawei φιλοδοξεί να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το AppGallery και αναμφίβολο, υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρόν!

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Loading