Το Petal Search είναι πλέον η μηχανή αναζήτησης της Huawei

Η πρώτη μας επαφή με το Petal Search έγινε τον περασμένο Μάιο, όταν η Huawei λάνσαρε αυτήν την ιδιαίτερη μηχανή αναζήτησης με σκοπό να βοηθήσει τους χρήστες των AG συσκευών της να βρίσκουν εύκολα και γρήγορα εφαρμογές, διότι δεν έχουν πρόσβαση στο κατάστημα Google Play.

Τα σχέδια της εταιρείας, ωστόσο, δεν περιορίζονται αποκλειστικά στην εύρεση εφαρμογών και όσοι έχετε χρησιμοποιήσει το Petal Search θα έχετε διαπιστώσει πως εδώ και αρκετές εβδομάδες εμφανίζει ειδήσεις, εικόνες και επιλογές για αγορές. Πλέον, η Huawei λανσάρει το Petal Search και επίσημα ως τη μηχανή αναζήτησης των HMS (Huawei Mobile Services), δηλαδή ως την εναλλακτική επιλογή αντί του κραταιού Google Search.

petal-search-huawei-search.jpg

Το Petal Search σερβίρει στον χρήστη αποτελέσματα για νέα, αγορές, πτήσεις, εικόνες, videos, εφαρμογές, πληροφορίες για τοπικές επιχειρήσεις κ.ά., στηρίζεται σε τεχνολογία της Huawei και το “ψάξιμο” πραγματοποιείται από το εργαλείο PetalBot που σαρώνει διαρκώς το Διαδίκτυο. Σε ορισμένες περιοχές όλη η διαδικασία πραγματοποιείται από την τεχνολογία της Huawei, ενώ σε άλλες γίνεται συνεργασία με τρίτους, όπως για παράδειγμα στη Γαλλία με τη μηχανή αναζήτησης Qwant.

Στο κομμάτι του λογισμικού, η εφαρμογή Petal Search είναι διαχειρίσιμη με φωνητικές εντολές, συμπεριλαμβάνει το εργαλείο HiTouch για αναζήτηση με τη βοήθεια της κάμερας και χρησιμοποιεί τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης για να εμφανίζει προτάσεις στον χρήστη ανάλογα με το ιστορικό πλοήγησης και τα ενδιαφέροντα του. Η πρόσβαση γίνεται απευθείας από την εφαρμογή ή μέσω widget στην αρχική οθόνη, όπως δηλαδή εμφανίζεται η μπάρα Google Search στην πλειοψηφία των Android smartphones.

petal-search-huawei-search-1.jpg

Μελλοντικά το Petal Search θα συνεργάζεται απρόσκοπτα με το περιβάλλον χρήσης EMUI και με τον ψηφιακό βοηθό Celia, ενώ θα προστεθεί και πλατφόρμα διαφημίσεων αντίστοιχη του Google Ads. Σημειώστε ότι διαθέτει incognito mode, έχει λάβει πιστοποίηση IWS Safe Search και είναι συμβατό με τους κανόνες GDPR της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θα ακούσουμε σίγουρα περισσότερα για αυτό μέσα στις επόμενες εβδομάδες, καθώς η εξέλιξη του συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς.

[via]

Loading