Petal Search: Ακόμη μία λύση για να βρίσκεις εφαρμογές στα smartphones της Huawei

Οι νέοι μπελάδες που προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες λόγω της απόφασης της κυβέρνησης Trump να εμποδίσει την προμήθεια chipsets στη Huawei, αποτελούν σίγουρα τη μεγαλύτερη προτεραιότητα για την κινέζικη εταιρεία που προσπαθεί να ορθοποδήσει από τις συνεχόμενες τρικλοποδιές. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε από τώρα αν θα τα καταφέρει, αλλά τουλάχιστον στο κομμάτι των εφαρμογών βρίσκει ολοένα και καλύτερες λύσεις για όσους εμπιστευτούν τις συσκευές της.

Μέχρι σήμερα είχαμε ξεχωρίσει την εφαρμογή More Apps και το third-party κατάστημα APKPure για να βρίσκεις τις εφαρμογές που δεν υπάρχουν για την ώρα στο Huawei AppGallery. Προσωπικά, χρησιμοποιώ ιδιαίτερα το APKPure διότι σου φέρνει άμεσα τα updates κάθε εφαρμογής και είναι πολύ εύχρηστο ακόμη και για τον πιο αδαή. Η νέα λύση της Huawei ονομάζεται Petal Search και έρχεται να απλοποιήσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Το Petal Search είναι μια εφαρμογή που βρίσκεις στο Huawei AppGallery και σε γενικές γραμμές θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως μία τύποις εναλλακτική πρόταση στη Search Bar της Google. Προσθέτεις το widget στο Huawei smartphone σου και από εκεί μπορείς να πραγματοποιείς αναζήτηση, να βλέπεις πρόγνωση καιρού, σκορ αγώνων σε ζωντανή εξέλιξη, μετοχές, νέα, ταξιδιωτικές πληροφορίες (πτήσεις, ξενοδοχεία κλπ.), αλλά το σημαντικότερο είναι το εξής: μπορείς να πραγματοποιείς αναζήτηση για τις εφαρμογές που σ’ ενδιαφέρουν και να κάνεις την εγκατάσταση τους απευθείας από εκεί, χωρίς να μεταβαίνεις π.χ. στο APKPure ή άλλο third-party κατάστημα.

Πριν από κάθε download και εγκατάσταση αρχείου APK το σύστημα ασφαλείας της Huawei πραγματοποιεί έλεγχο για να αποφύγεις τις κακόβουλες εφαρμογές και στις δοκιμές που πραγματοποίησα λειτούργησε χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Όσοι έχετε στην κατοχή σας smartphone των Huawei ή Honor χωρίς Google Mobile Services, μπορείτε να δοκιμάσετε και το Petal Search για να βρίσκετε εφαρμογές.

Loading