Εφαρμογές Google στα Huawei P40; Με το MoreApps γίνεται!

Ακόμη και άνθρωποι που δεν ασχολούνται καθόλου με την τεχνολογία, πιθανότατα θα έχουν ακούσει κάτι για την κατάσταση που επικρατεί μεταξύ ΗΠΑ και Huawei τον τελευταίο σχεδόν 1 χρόνο. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι, μεταξύ άλλων, να μην μπορεί η τελευταία να προεγκαταστήσει τα Google Mobile Services, δηλαδή τις εφαρμογές - υπηρεσίες της Google που γνωρίζει όλος ο κόσμος και χρησιμοποιεί όλα αυτά τα χρόνια στις συσκευές της.

Γι’ αυτόν τον λόγο, η σειρά Huawei Mate 30 και η σειρά Huawei P40 κυκλοφορούν χωρίς τα Google Chrome, YouTube, Gmail, Google Maps κλπ. Αυτός είναι και ο κυριότερος αποτρεπτικός παράγοντας για να μην προχωρήσει κάποιος στην αγορά smartphone αυτών των σειρών, διότι κατά τ’ άλλα έχουμε να κάνουμε με κορυφαίες συσκευές από όποια πλευρά και αν το δει κανείς.

Το ευχάριστο, πάντως, είναι ότι υπάρχουν λύσεις για να προχωρήσεις ακάθεκτος στην αγορά π.χ. του Huawei P40 Pro, και μία από αυτές είναι το MoreApps. Πρόκειται για μια εφαρμογή που μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν από το κατάστημα Huawei AppGallery και μέσα από αυτήν μπορείς να βρεις πανεύκολα τις περισσότερες γνωστές εφαρμογές (Google Apps, Netflix, Spotify, αλλά και ελληνικές εφαρμογές) που θα ήθελες να προσθέσεις στη συσκευή σου.

Το MoreApps είναι ουσιαστικά ένα βοηθητικό portal που μεταφέρει απευθείας τον χρήστη στην επίσημη ιστοσελίδα ή στο αρχείο APK της εκάστοτε εφαρμογής, με αποτέλεσμα να γλιτώνεις πολύ κόπο και χρόνο αν θα ήθελες να κάνεις την ίδια διαδικασία μόνος σου. Το αρνητικό είναι ότι οι εφαρμογές αυτές δεν αναβαθμίζονται αυτόματα αφότου πραγματοποιήσεις εγκατάσταση, άρα θα πρέπει που και που να ρίχνεις μια ματιά για να δεις μήπως έχει κυκλοφορήσει νέα έκδοση τους και να εγκαταστήσεις το νεώτερο αρχείο APK.

Στο θέμα της ασφάλειας, από τις επίσημες ιστοσελίδες δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα, ενώ για τα αρχεία APK γίνεται έλεγχος από το ενσωματωμένο antivirus της Huawei προτού περαστούν στη συσκευή.

Ακόμα μία λύση, λοιπόν, για όποιον σκέφτεται να προχωρήσει με κάποια από τις νέες συσκευές της Huawei.


Loading