Huawei P40: Επίσημα με πανίσχυρα specs και κάμερες, αλλά με έναν σημαντικό αστερίσκο

Η Huawei παρουσίασε επίσημα πριν από λίγη ώρα τα Huawei P40, Huawei P40 Pro και Huawei P40 Pro+. Η κινέζικη εταιρεία ακολουθεί αναγκαστικά τη δική της μοναχική πορεία λόγω του εμπάργκο της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να πραγματοποιήσει μια ακόμη επίδειξη δύναμης και καινοτομίας.

Από όπου και αν τα πιάσει κανείς, τα premium μοντέλα της οικογένειας Huawei P40 κινούνται στον αφρό με πανίσχυρα τεχνικά χαρακτηριστικά, κορυφαίες κάμερες και σχεδιαστικά επιτεύγμα, ωστόσο, η απουσία των Google Mobile Services αποτελεί ένα εμπόδιο που κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα ξεπεραστεί σύντομα. Ένα κομμάτι της παρουσίασης αφιερώθηκε στα Huawei Mobile Services και τα τρομερά άλματα που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες, χάριν στην τεράστια επένδυση της εταιρείας και τα δέλεαρ για τους developers.

Ας δούμε, όμως, πρώτα τα smartphones.

huawei-p40-series.jpg

Huawei P40 Pro / Huawei P40 Pro+

Ξεκινάμε με τις διαφορές των δύο εκδόσεων. Το Huawei P40 Pro+ έχει κεραμικό φινίρισμα (λευκό και μαύρο χρώμα), 12GB μνήμη RAM και έναν επιπλέον αισθητήρα κάμερας, με τον τελευταίο να διαθέτει τηλεφακό για 10x οπτικό zoom και έως 100x ψηφιακό. Κοστίζει €400 περισσότερο και θα είναι διαθέσιμο από τον Ιούνιο.

Πάμε τώρα στα κλασικά χαρακτηριστικά τους.

Αμφότερα έρχονται με κατασκευή από γυαλί και μεταλλικό περίγραμμα, χωρίς υποδοχή 3.5mm για ακουστικά, ενώ είναι πιστοποιημένη στο πρωτόκολλο IP68 για προστασία από νερό και σκόνη.

Διαθέτουν οθόνη 6.58’’ OLED “Overflow Display” FHD+ με ρυθμό ανανέωσης εικόνας 90Hz και οβάλ οπή στην επάνω αριστερή γωνία για τη φιλοξενία της selfie κάμερας και του αισθητήρα υπερύθρων. Η εταιρεία κάνει λόγο για κυρτό panel που αφήνει χωρίς κάλυψη μόνο ελάχιστο μέρος στις γωνίες της πρόσοψης, όπως μπορείτε να δείτε και στα renders.

Στο hardware υπάρχει επεξεργαστή Kirin 990 5G, 8GB/12GB μνήμη RAM LPDDR5, 256GB αποθηκευτικός χώρος, in-display αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων νέας τεχνολογίας για 30% ταχύτερο ξεκλείδωμα, WiFI 6+, NFC, GPS, Bluetooth 5.1, 5G (SA & NSA) και μπαταρία 4200mAh με φορτιστή.

huawei-p40-series-1.jpg

Το λειτουργικό σύστημα είναι Android 10 με τη νέα έκδοση EMUI 10.1 που φέρνει αρκετές καινοτομίες. Μία από αυτές είναι το MeeTime, μια εφαρμογή για πραγματοποίηση video κλήσεων, ενώ μια άλλη ενδιαφέρουσα προσθήκη είναι το MultiScreen Collaboration που σου επιτρέπει να απαντάς ή να πραγματοποιείς τηλεφωνικές κλήσεις από τον υπολογιστή σου.

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος η σειρά P φέρνει τρομερές καινοτομίες στον τομέα της κάμερας. Η Huawei απέφυγε να ανέβει σε αριθμό megapixel, αλλά δούλεψε πολύ επάνω στις άλλες τεχνολογίες που βελτιώνουν την ποιότητα μιας λήψης. Ο κύριος αισθητήρας είναι 50MP RYYB με μεγάλο μέγεθος 1/1.28’’ και συνοδεύεται από 40MP wideangle + 8MP telephoto με 5x οπτικό zoom + αισθητήρα βάθους. Στην έκδοση Pro+ υπάρχει ακόμη ένας αισθητήρας 8MP telephoto με 10x οπτικό zoom και έως 100x ψηφιακό zoom.

Η εταιρεία ανέπτυξε ένα νέο σύστημα αυτόματης εστίασης που ονομάζεται Octa PD Autofocus και επιτρέπει ταχύτατη εστίαση μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ μίλησε για την τεχνολογία XD Fusion Engine που συνδυάζει πολλαπλές λήψεις σε μία για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και το νέο αλγόριθμο AI AWB για βελτιωμένο φωτισμό και υφή στις λήψεις πορτραίτων.

Στις λειτουργίες της κάμερας συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων super slow motion mode 7680 fps, time-lapse σε ανάλυση 4K, ISO 51200 και HDR στον υπερευρυγώνιο φακό και λειτουργία audio zoom.

Στην οπή της πρόσοψης υπάρχει αισθητήρας 32MP και ακόμη ένας υπερύθρων, με δυνατότητα για λήψη video ανάλυσης 4K στα 60fps.

huawei-p40-series-3.jpg

Huawei P40

Σε ό,τι αφορά το “απλό” μοντέλο, χάνει αρκετά από τα χαρακτηριστικά των άλλων δύο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι περνά απαρατήρητο.

Διαθέτει οθόνη 6.1’’ FHD+ OLED με ρυθμό ανανέωσης εικόνας 60Hz και οβάλ οπή με τους ίδιους αισθητήρες (32MP + IR), επεξεργαστή Kirin 990 5G, 8GB μνήμη RAM, 128GB αποθηκευτικό χώρο, τριπλή κάμερα 50MP RYYB f/1.9 + 16MP ultrawide f/2.2 + 8MP RYYB telephoto με 3x οπτικό zoom και OIS + AIS, in-display αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, WiFi 6+, Bluetooth 5.1, GPS, NFC, 5G, λειτουργικό σύστημα Android 10 με EMUI 10.1, μπαταρία 3800mAh και υποδοχή USB Type-C.

Διατηρεί τις τεχνολογίες Octa PD AutoFocus και την XD Fusion Engine, αλλά το ISO είναι το μισό σε σύγκριση με τα άλλα δύο μοντέλα.

Τιμές και Διαθεσιμότητα

Η κυκλοφορία των Huawei P40 και Huawei P40 Pro ξεκινά στην Ελλάδα από τις 8 Απριλίου 2020 σε τιμές €849 και €1139 αντίστοιχα, ενώ όσοι προπαραγγείλουν (από σήμερα έως την ημερομηνία κυκλοφορίας) θα πάρουν δώρο και το Huawei P30 Lite.

Loading