Huawei AppGallery: Σύντομα θα προστεθούν τα Facebook, Instagram και Twitter

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του Huawei Mate Xs και των νέων εκδόσεων των Huawei MateBook και Huawei MatePad Pro, η εταιρεία προχώρησε στα αποκαλυπτήρια του AppGallery, του δικού της καταστήματος εφαρμογών που στοχεύει να αποτελέσει το αντίπαλο δέος για το Google Play.

Όπως έχουμε σημειώσει αμέτρητες φορές, η Huawei έχει επενδύσει πολύ χρόνο και χρήμα για να δελέασει τους developers να φέρουν τις εφαρμογές τους στο δικό της κατάστημα και ήδη ισχυρίζεται ότι είναι το τρίτο μεγαλύτερο κατάστημα εφαρμογών στον κόσμο. Το πρόβλημα είναι, βέβαια, αν θα καταφέρει να προσφέρει στους χρήστες τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές και παιχνίδια.

Θεωρητικά δεν θα έχει πρόβλημα να πείσει τα μεγάλα gaming studios να διαθέσουν τα παιχνίδια τους και στη δική της πλατφόρμα, άλλωστε ποιος δεν θα ήθελε πρόσβαση σε 600+ εκατομμύρια συσκευές σε 170 χώρες, ωστόσο, το ζήτημα είναι τι θα γίνει με εφαρμογές τύπου Facebook, Instagram, WhatsApp και Twitter που προέρχονται από αμερικανικές εταιρείες.

Σε συνέντευξη του με την ιστοσελίδα GadgetMatch, ο CEO της Huawei, κ. Richard Yu, δήλωσε πως τα Facebook, Instagram και Twitter θα προστεθούν στο AppGallery αρκετά σύντομα, χωρίς, όμως, να δώσει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Πως θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι οι Facebook και Twitter πρέπει να συμμορφωθούν με τις εντολές της κυβέρνησης Trump; Για την ώρα δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση, αλλά για να το λέει ο κ. Yu, μάλλον θα γνωρίζει κάτι περισσότερο από εμάς.

Υπενθυμίζουμε ότι η Google έχει ζητήσει και επίσημα πλέον άδεια να συνεχίσει τη συνεργασία της με τη Huawei. Εάν πάρει το πράσινο φως, τότε μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Αναμένουμε τις εξελίξεις…

[via]

Loading