Νέες πληροφορίες μας έρχονται από την Κορέα για το αναδιπλώμενο smartphone της Huawei. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ETNews, η κινέζικη εταιρεία πραγματοποίησε επίδειξη της συσκευής της σε κλειστό κύκλο παρόχων τηλεπικοινωνιών της Κορέας και σχεδιάζει να το παρουσιάσει στο MWC 2019, κάτι για το οποίο έχουμε επιβεβαίωση και από την εκδήλωση Huawei Innovation Day που έγινε πρόσφατα στη Ρώμη.

Η Huawei φαίνεται ότι έχει ολοκληρώσει την κατασκευή του αναδιπλώμενου smartphone και οι παρευρισκόμενοι στην κλειστή εκδήλωση εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για το πόσο έχει προχωρήσει η ανάπτυξη του. Η οθόνη του έχει μέγεθος 8'' όταν βρίσκεται σε πλήρη έκταση και μικραίνει στις 5'' όταν το διπλώνεις, επομένως, είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από αυτήν της Samsung (7.3'' σε 4.6''). Η κατασκευή της έχει γίνει από την BOE.

Αν αναρωτιέστε γιατί η Huawei επέλεξε την Κορέα για την κλειστή παρουσίαση, ο λόγος αφορά καθαρά τα δίκτυα 5G. Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, το αναδιπλώμενο smartphone της Huawei θα είναι και το πρώτο της εταιρείας με ενσωματωμένο 5G modem, επομένως, έπρεπε να γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές για τις επιδόσεις του. Η Κορέα, λοιπόν, επιλέχτηκε επειδή θα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο με λειτουργικά δίκτυα 5G από τις αρχές του 2019.

Το MWC 2019 αναμένεται εξαιρετικά ενδιαφέρον τον προσεχή Φεβρουάριο...

[via]

Advertisements