Η Huawei θα παρουσιάσει το δικό της αναδιπλώμενο 5G smartphone στο MWC 2019

Δύο θα είναι, όπως φαίνεται, τα μεγάλα trends για την αγορά των smartphones μέσα στο 2019. Οι αναδιπλώμενες οθόνες και η υποστήριξη δικτύων 5G, κάτι που έχουμε εμπεδώσει τον τελευταίο καιρό με τις αποκαλύψεις και τις εξαγγελίες πολλών εταιρειών που κινούνται προς αυτές τις δύο κατευθύνσεις.

Η Huawei δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από αυτόν τον χορό και μάλιστα όλα δείχνουν ότι θα συνδυάσει τα δύο αυτά trends σε μία συσκευή που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό κατά τη διάρκεια του MWC 2019 το Φεβρουάριο, χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι θα κυκλοφορήσει και τόσο σύντομα στην αγορά.

Απ' ό,τι καταλαβαίνουμε, η παρουσίαση θα γίνει τόσο για να αποδείξει ότι όντως έχει καταφέρει να υλοποιήσει κάτι τέτοιο και να προϊδεάσει το κοινό για το τι θα επακολουθήσει, όσο και για το πατροπαράδοτο (και ιδιαίτερα σημαντικό για την ψυχολογία των καταναλωτών) παιχνίδι των εντυπώσεων, αφού οι Samsung και LG αναμένεται πως θα δείξουν τις δικές τους δημιουργίες νωρίτερα στο CES 2019 (αρχές Ιανουαρίου).

Η αποκάλυψη για τις προθέσεις της Huawei έγιναν από τον πρόεδρο του τμήματος Huawei Investment & Holding στη Δυτική Ευρώπη, κ. Vincent Pang, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης "Huawei Innovation Day" στη Ρώμη. Ο κ. Pang ανέφερε ότι το πρώτο 5G smartphone της Huawei θα παρουσιαστεί στο MWC 2019 και θα διαθέτει αναδιπλώμενη οθόνη, ενώ πιθανότατα θα το δούμε στην αγορά στο τρίτο τρίμηνο του 2019.

Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών δεν έχουμε κάποια επίσημη επιβεβαίωση, ωστόσο, υπάρχουν πληροφορίες από την Κίνα που κάνουν λόγο για οθόνη 8.0'', Balong 5000 chip για τα δίκτυα 5G (το Kirin 980 SoC δεν διαθέτει ενσωματωμένο) και νέα υπέρλεπτη μπαταρία. Σε ό,τι αφορά την τιμή του, αυτή θα είναι σίγουρα μεγαλύτερη από €1000 δεδομένου ότι θα συνδυάζει τις δύο τελευταίες τεχνολογίες.

[via]

Loading