Η μάχη των αναδιπλούμενων smartphones ξεκίνησε δυνατά με τα Samsung Galaxy Fold και Huawei Mate X, με τις δύο εταιρείες να επιλέγουν διαφορετικό δρόμο για την υλοποίηση της ιδέας. Η Samsung επέλεξε την τοποθέτηση δύο οθονών, μία εξωτερικά και μία εσωτερικά που διπλώνει προς τα μέσα, ενώ η Huawei μία οθόνη που διπλώνει εξωτερικά.

Αρχικά, πάντως, και η Huawei είχε εξετάσει τον σχεδιασμό της Samsung. Όπως αποκάλυψε ο CEO της εταιρείας, Richard Yu, η Huawei εργαζόταν ταυτόχρονα επάνω σε τουλάχιστον τρία διαφορετικά σχέδια και ένα από αυτά ήταν παρόμοιο με αυτό του Galaxy Fold.

Τελικά, το απέρριψαν με απόφαση του ίδιου επειδή το βρήκε κακό, ενώ δήλωσε πως η τοποθέτηση δύο οθονών, μία μπροστά και μία αναδιπλούμενη μέσα, οδηγεί αναπόφευκτα σε μεγάλο βάρος για τη συσκευή.

Σε αυτό που συμφωνούμε όλοι οι υπόλοιποι είναι ότι ανεξάρτητα από το ποιο design θα επικρατήσει στη συγκεκριμένη κατηγορία, θα πρέπει να βρουν τρόπους για να μειώσουν σημαντικά την τιμή εάν θέλουν πραγματικά να δουν ανταπόκριση από το καταναλωτικό κοινό.

[via]

Advertisements