up_icon
HUAWEI Reviews Gadgets

HUAWEI FreeBuds 2 Pro Review: Με το βλέμμα στην κορυφή!

08 Νοεμβρίου 2022 Christos Elpidis

HUAWEI FreeBuds 2 Pro Review: Με το βλέμμα στην κορυφή!

Έχοντας δοκιμάσει όλα τα ασύρματα ακουστικά που έχει κατασκευάσει η HUAWEI τα τελευταία χρόνια, αποφάσισα αυτήν την φορά, στην περίπτωση δηλαδή των HUAWEI FreeBuds 2 Pro, να «καθυστερήσω» λίγο περισσότερο την δημοσίευση των σκέψεων μου θέλοντας να έχω μια πιο σφαιρική εικόνα σε βάθος χρόνου.

Πίσω από αυτήν την απόφαση δεν κρύβεται κάποια αμφιβολία για το προϊόν (το αντίθετο μάλιστα), αλλά ταυτόχρονα είχα την ευκαιρία να κάνω ουσιαστικές συγκρίσεις τόσο με τα προηγούμενα μοντέλα, όσο και με τις αντίστοιχες προτάσεις των άλλων εταιρειών που είναι πλέον αρκετές σε μια ιδιαίτερα κορεσμένη κατηγορία. Προφανώς δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση να βγάλεις ξεκάθαρο νικητή, μιας και ο ήχος είναι ξεκάθαρα υποκειμενική υπόθεση από ένα σημείο και μετά, ενώ παίζουν πολλοί παράγοντες τον ρόλο τους για να καταλήξεις κάπου (π.χ. σχεδιασμός, άνεση, αυτονομία, επικοινωνία με άλλες συσκευές κλπ.).

Ας γνωρίσουμε, όμως, λίγο καλύτερα τα HUAWEI FreeBuds 2 Pro.

huawei-freebuds-2-pro-techgear-review.jpg

Σχεδιασμός - Κατασκευή

Χωρίς να διεκδικούν δάφνες πρωτοτυπίας στο αισθητικό κομμάτι, τα FreeBuds 2 Pro ακολουθούν μια συγκεκριμένη φιλοσοφία από την εταιρεία που βελτιώνει όλα αυτά τα μικρά στοιχεία που στο τέλος κάνουν την διαφορά για τον χρήστη. Είναι μικρά στο μέγεθος και αρκετά ελαφριά για να τα φοράς με άνεση για πολλές ώρες, ενώ τα πιο κοντά στελέχη τους τα καθιστούν σαφέστατα πιο διακριτικά επάνω στα αυτιά σου. Η λευκή έκδοση τους είναι αρκετά συνηθισμένη στο μάτι, οπότε όποιος επιθυμεί κάτι πιο εντυπωσιακό θα μπορούσε να ρίξει μια ματιά στην silver blue έκδοση.

Αυτό που κρατάω ως το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό στον σχεδιασμό είναι το εξαιρετικά εύκολο «κούμπωμα» στο αυτί (συμπεριλαμβάνονται tips διαφορετικού μεγέθους για κάθε τύπο αυτιού) και η άνεση που νιώθεις παρότι μπορεί να τα φοράς για ώρες. Από εκεί και πέρα, τα στελέχη είναι μεν μικρά, αλλά περιλαμβάνουν επιφάνεια αφής για την διαχείριση, τους αισθητήρες και τρία μικρόφωνα για την ενεργή ακύρωση θορύβου. Σημειώστε, επίσης, ότι είναι πιστοποιημένα στο πρωτόκολλο IP54 για προστασία από βροχή και ιδρώτα, άρα μπορείς να τα φοράς άφοβα στις προπονήσεις σου.

huawei-freebuds-2-pro-techgear-review-2.jpg

Σε ό,τι αφορά την θήκη φόρτισης, εδώ μπορώ να τονίσω ότι την περίμενα πιο premium στην κατασκευή της και θα ήθελα να ήταν πιο εύκολη η διαδικασία να βγάλεις τα ακουστικά από αυτήν. Το άνοιγμα της θήκης γίνεται πανεύκολα με το ένα χέρι, αλλά για να βγάλεις το κάθε ακουστικό πρέπει να «χώσεις» το δάκτυλο σου κάτω από ακουστικό σαν να είναι μοχλός. Η θήκη είναι εξίσου ελαφριά, διαθέτει υποδοχή USB-C για την φόρτιση της, ένα πολύ διακριτικό κουμπί στην δεξιά πλευρά για την σύζευξη με τις συσκευές μέσω Bluetooth, καθώς και LED φωτάκι στο κέντρο της που σου δείχνει την κατάσταση φόρτισης και σύζευξης. Αυτή τη φορά, όμως, υπάρχει και η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης!

huawei-freebuds-2-pro-techgear-review-1.jpg

Εμπειρία Χρήσης

Το σετάρισμα των HUAWEI FreeBuds 2 Pro γίνεται μέσω της εφαρμογής AI Life για συσκευές Android και iOS. Η τελευταία είναι αρκετά απλοϊκή, ωστόσο, περιλαμβάνει αρκετές πληροφορίες και ρυθμίσεις για να απολαύσεις πλήρως τις δυνατότητες των ακουστικών. Μέσα από αυτήν βλέπεις το υπόλοιπο της μπαταρίας για κάθε ακουστικό και για την θήκη φόρτισης, έχεις πρόσβαση στο equalizer για να παίζεις με τις συχνότητες, αλλά και στην ενεργή ακύρωση θορύβου (διαθέσιμα 4 επίπεδα). Επίσης, μπορείς να παραμετροποιήσεις τις χειρονομίες και τα taps για την διαχείριση.

  • 1 tap -> Pause ή Play, αποδοχή ή κλείσιμο κλήσης
  • 2 tap -> Επόμενο τραγούδι ή απόρριψη κλήσης
  • 3 tap -> Προηγούμενο τραγούδι
  • Παρατεταμένο κράτημα (είτε στο αριστερό, είτε στο δεξί ακουστικό) -> Διαχείριση της ενεργής ακύρωσης θορύβου
  • Σύρσιμο -> Αύξηση ή μείωση της έντασης

Παρά το μικρό στέλεχος, η διαχείριση γίνεται πανεύκολα και αξιόπιστα, κάτι που με έχει ταλαιπωρήσει αρκετά στο παρελθόν σε άλλες συσκευές. Εδώ να αναφέρω ότι τα HUAWEI FreeBuds 2 Pro μπορούν να είναι ταυτόχρονα συνδεδεμένα σε δύο συσκευές με άμεση «στροφή» από την μία στην άλλη όποτε χρειάζεται. Η διαδικασία σύζευξης με smartphones, laptops και tablets γίνεται ταχύτατα μέσω Bluetooth 5.2.

huawei-freebuds-2-pro-techgear-review-6.jpg

Ποιότητα Ήχου και Απόδοση

Καταρχάς να σημειώσω ότι τα FreeBuds 2 Pro δεν υποστηρίζουν το aptX HD codec, αλλά τουλάχιστον έχουμε το LDAC που επιτρέπει το streaming σε ποιότητα έως 990kbps. Φοβερά μικρό το latency, κάτι που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα τόσο όσοι παρακολουθούν ταινίες, όσο και οι gamers, ενώ είναι ταχύτατη η προσαρμογή στα διαφορετικά επίπεδα ANC και το αυτόματο play/pause όταν βγάλεις από το αυτί σου το ένα ακουστικό.

Σε ό,τι αφορά την ποιότητα, η HUAWEI ανεβάζει για άλλη μια φορά τον πήχη πολύ υψηλά για κάθε άλλο ζευγάρι TWS ακουστικών της ίδιας κατηγορίας τιμής, με την βοήθεια της Devialet. Απίστευτη καθαρότητα ακόμα και στις (ΠΟΛΥ) υψηλές εντάσεις, γεμάτος ήχος με πλούσιο μπάσο σε κάθε είδος μουσικής και αδιανόητα υψηλή ένταση για ακουστικά τόσο μικρού μεγέθους. Σπάνια βλέπω ειδοποίηση στο Apple Watch για τα επίπεδα της έντασης, αλλά στην περίπτωση των HUAWEI FreeBuds 2 Pro μπορείς άνετα να κουφαθείς. Δεν θυμάμαι άλλο ζευγάρι TWS ακουστικών που να το δουλεύω στο 70-80% ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους ή κατά την διάρκεια της προπόνησης.

huawei-freebuds-2-pro-techgear-review-4.jpg

Σε συζητήσεις που είχα με συνομιλητές μου, δεν έλαβα κάποιο feedback κακής ή έστω μέτριας ακουστικής της φωνής μου ακόμα και όταν οι συνομιλίες μας γινόταν σε πολύβουο περιβάλλον, καθώς η φωνή αποκόπτεται από τους υπόλοιπους θορύβους χάριν στα τρία noise reduction μικρόφωνα και τους αλγορίθμους που έχει αναπτύξει η HUAWEI.

Σχετικά με το ANC, τα τέσσερα διαφορετικά επίπεδα «απομόνωσης» είναι μια ευχάριστη προσθήκη για να επιλέγει αυτό που ταιριάζει καλύτερα στα αυτιά σου ή στην εκάστοτε περίσταση. Στο πιο έντονο από αυτά φτάνεις έως τα 47dB και η εμπειρία απομόνωσης είναι συγκρίσιμη με τα mid-range headsets (προφανώς δεν μπορούν από κατασκευαστικής άποψης να πιάσουν τις επιδόσεις των κορυφαίων headsets). Το ambient mode κάνει δουλίτσα, αλλά για να είμαι ειλικρινής, προτιμώ να βγάζω το ένα ακουστικό για αν ακούσω τι συμβαίνει γύρω μου, διότι όπως προανέφερα, η επανέναρξη της μουσικής γίνεται άμεσα μόλις το ξαναφορέσω.

huawei-freebuds-2-pro-techgear-review-5.jpg

Κλείνοντας με την αυτονομία, τα HUAWEI FreeBuds 2 Pro υπόσχονται μεν 4 ώρες συνεχόμενης χρήσης, αλλά αυτό εξαρτάται από την ένταση και την χρήση του ANC. Με το Ultra mode του τελευταίου ενεργοποιημένο και την ένταση στο 80%, έπιασα περίπου τις 3 ώρες και 20 λεπτά, επομένως, η αυτονομία δεν είναι από τα πιο δυνατά σημεία τους. Παρόλα αυτά, η θήκη φόρτισης σου προσφέρει έξτρα σχεδόν 5 γεμίσματα (0-100% σε περίπου 35 λεπτά για τα ακουστικά) και η ίδια η θήκη φορτίζει πλήρως σε περίπου 1 ώρα.

huawei-freebuds-2-pro-techgear-review-7.jpg

Επίλογος

Τα HUAWEI FreeBuds 2 Pro είναι μία από τις κορυφαίες προτάσεις ασύρματων αγορών αυτήν την στιγμή στην αγορά. Άνετα στην χρήση, εύκολα στην διαχείριση και με εξαιρετική ποιότητα ήχου που δεν συναντάς συχνά στον ανταγωνισμό. Τα προτείνω ανεπιφύλακτα!

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Christos Elpidis

Το ταξίδι ξεκίνησε από έναν Atari ST 520 στα '80s για μια μακρά περίοδο καψίματος στο gaming με το Kick Off 2 (αν είχε eSports τότε θα ήμουν εκατομμυριούχος...) και τα κλασικά adventures. Μετά ήρθαν τα PCs, το Internet, τα MP3s, τα Mac, τα κινητά, τα smartphones και όλα τα μαραφέτια που ορίζουν την καθημερινότητα μας σήμερα.

Για όλα αυτά τα λέμε τα τελευταία 10 χρόνια μέσα από το Techgear.gr! Θα με βρείτε σε Twitter, Instagram και φυσικά στη Darkpony Digital!

ΣΧΟΛΙΑ
read more

Μέτρηση αρτηριακής πίεσης παντού μόνο με το HUAWEI WATCH D

05 Δεκεμβρίου 2022 Techgear Team

Το πραγματικό smartwatch πιεσόμετρο HUAWEI WATCH D, για παρακολούθηση αρτηριακής πίεσης, αλλά και ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ECG), με πιστοποίηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έρχεται και στην Ελλάδα από την Huawei. ...

HUAWEI Watch Buds: Το smartwatch που κρύβει μέσα του...earbuds!

04 Δεκεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Ο θάνατος του πρώην γ.γ. του ΚΚ της Κίνας, Jiang Zemin, στις 30 Νοεμβρίου είχε ως αποτέλεσμα να παγώσουν σχεδόν τα πάντα στην χώρα, με αποτέλεσμα να αναβληθούν και οι προγραμματισμένες παρουσιάσεις των Xiaomi, ...

HUAWEI nova 10 SE: Νέο, πρωτοποριακό, με προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά!

28 Νοεμβρίου 2022 Techgear Team

Το εντυπωσιακό HUAWEI nova 10 SE κυκλοφορεί και στην Ελλάδα, συνδυάζοντας το εμβληματικό σχέδιο Star Orbit Ring που αγαπήθηκε στα προηγούμενα μοντέλα της σειράς HUAWEI nova με νέα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, ...

HUAWEI P50 Pro με €400 όφελος για την Black Friday και άλλες σπουδαίες προσφορές!

23 Νοεμβρίου 2022 Techgear Team

Η Black Friday βρίσκεται προ των πυλών ημερολογιακά, αλλά οι προσφορές έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετές ημέρες σε πληθώρα τεχνολογικών (και όχι μόνο) προϊόντων, με αποτέλεσμα χιλιάδες καταναλωτές και στη χώρα ...

Η Black Friday θα σου φέρει το HUAWEI tablet που ήθελες πάντα!

23 Νοεμβρίου 2022 Techgear Team

Για μια ακόμη χρονιά η HUAWEI συμμετέχει ενεργά στις εκπτώσεις της Black Friday «λιώνοντας» τις τιμές σε πολλές από τις κορυφαίες συσκευές της σε κάθε προϊόντική κατηγορία στην οποία δραστηριοποιείται. Είτε ...

HUAWEI Black Friday, οι πιο HOT προσφορές τεχνολογίας

21 Νοεμβρίου 2022 Techgear Team

Τώρα είναι η τέλεια ευκαιρία να επιλέξετε από μια ποικιλία smartphones, tablets, smartwatches, laptops και ακουστικών και να αποκτήσετε μια τελευταίας τεχνολογίας συσκευή HUAWEI σε εξαιρετική τιμή. Σε αυτή τη ...

HUAWEI Watch GT 3 Pro: Το κορυφαίο smartwatch σε σπουδαία Black Friday προσφορά!

21 Νοεμβρίου 2022 Techgear Team

Με την Black Friday να σηματοδοτεί ουσιαστικά την έναρξη της εορταστικής περιόδου, αρκετός κόσμος ξεκινά την ανασκόπηση της χρονιάς που κλείνει και θέτει στόχους για την επόμενη, φιλοδοξώντας αυτή τη φορά να ...

ΗUAWEI Mate 50 Pro: Ο νέος βασιλιάς της φωτογραφίας επιτέλους διαθέσιμος στα ελληνικά καταστήματα

17 Νοεμβρίου 2022 Techgear Team

Με την εκδήλωση ενδιαφέροντος να έχει ξεπεράσει όλες τις προβλέψεις το πολυαναμενόμενο HUAWEI Mate 50 Pro είναι πλέον διαθέσιμο, Ελληνική αγορά. Η νέα ναυαρχίδα των κινητών της Huawei διαθέτει τεχνολογία αιχμής...

HUAWEI: Βράβευσε τις καλύτερες εφαρμογές του 2022 στο Web Summit

15 Νοεμβρίου 2022 Techgear Team

Η HUAWEI αποκάλυψε τις νέες τεχνολογικές καινοτομίες της αλλά και τους νικητές των βραβείων AppGallery Editor's Choice και Grow with HUAWEI για το 2022, κατά τη διάρκεια του Web Summit του ...

HUAWEI Mate 50 Pro: Ο βασιλιάς της mobile Φωτογραφίας θέτει νέους κανόνες στην premium κατηγορία

11 Νοεμβρίου 2022 Techgear Team

Ήταν το 2013 όταν η HUAWEI παρουσίασε για πρώτη φορά την σειρά Mate στο καταναλωτικό κοινό και από τότε κάθε χρόνο έκανε άλματα ανάπτυξης σε ό,τι αφορά την απόδοση και την καινοτομία. Μέχρι να ολοκληρωθεί η ...

Loader
techgear_icon