Huawei και China Mobile έστησαν κεραίες 5G στο Έβερεστ

Σε μια επίδειξη δύναμης και υπεροχής, η China Mobile και η Huawei κατάφεραν να στήσουν δίκτυο 5G σε δύο βάσεις του όρους Έβερεστ, σε ύψος 5364m και 5800m αντίστοιχα.

Θέλοντας να γιορτάσει την 20η επέτειο της ανεξαρτησίας της από τον κρατικό έλεγχο, η China Mobile προχώρησε σε σύνδεση της Base Camp (5364m) με το κεντρικό δίκτυό της, καλύπτωντας μια απόσταση 177km. Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε ζυγίζει περισσότερο από 8 τόνους και χάριν σε αυτόν στήθηκαν και οι δύο βάσεις 5G στο Intermediate Camp (5800m). Ο τελικός στόχος είναι φυσικά να στήσουν ένα ολοκληρωμένο λειτουργικό δίκτυο 5G στην κορυφή του υψηλότερου όρους του κόσμου.

Στο project εργάστηκαν 150 άνθρωποι, οι οποίοι τοποθέτησαν πέντε κεραίες 5G (SA και NSA) 1Gbps σε διάφορα σημεία της περιοχής. Η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν φυσικά η μεταφορά αυτού του εξοπλισμού με ασφάλεια σε αυτές τις δύσβατες περιοχές, ενώ πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η ποιότητα των υλικών για να αντέχουν σε ακραίες καιρικές συνθήκες και η διαρκής τροφοδότηση αυτού του δικτύου για να λειτουργεί 24/7.

Να σημειωθεί ότι η πρώτη σύνδεση 3G στη Base Camp είχε πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2010, ενώ ακολούθησε η τοποθέτηση της πρώτης κεραίας 4G το 2013.


[via]

Loading