Huawei Mate X: Πρώτη επαφή και νέες πληροφορίες [Video]

Μετά το event της παρουσίασης του Huawei Mate X, του άκρως εντυπωσιακού foldable smartphone του Κινεζικού κολλοσού, είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε σε μία κλειστή συνέντευξη με επιλεγμένα μέλη του Τύπου με τους Bruce Lee (Vice President, Handset Business) και Tom Chen (Marketing Expert, Handset Business) του Huawei Consumer Business Group.

Εκεί είδαμε από (πολύ) κοντά το νέο Huawei Mate X ενώ είχαμε και την ευκαιρία να ρωτήσουμε μαζί με τους επιλεγμένους συναδέρφους από όλο τον κόσμο ερωτήσεις που αφορούν το επερχόμενο foldable της εταιρίας.

Πριν ξεκινήσουμε με το close-up video, αξίζει να αναφερθεί πως το Huawei Mate X είναι ξεκάθαρα ένα ολοκληρωμένο τελικό προϊον και όχι απλώς ένα concept που υπολειτουργεί. Το φινίρισμα του και η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι εμφανές:

Περνώντας στο κομμάτι των ερωτήσεων / απαντήσεων, αυτά είναι τα όσα εκμαιεύσαμε από τους Bruce Lee και Tom Chen στο σύντομο χρονικό διάστημα των 20 λεπτών που διήρκησε η συνέντευξη:

  • Οι ενδεχόμενες αμφιβολίες για την ανθεκτικότητα της διπλής εξωτερικής οθόνης στο Huawei Mate X πολύ απλά δεν ευσταθούν καθώς δε χρησιμοποιείται γυαλί αλλά εύκαμπτο υλικό. Η οθόνη δεν σπάει - τουλάχιστον με την χρήση που μπορεί να κάνει ένας νοήμων άνθρωπος. Επιπλέον, όπως είδαμε και στην επίσημη παρουσίαση της συσκευής, η Huawei ανέπτυξε μία νέα θήκη προστασίας για όσους αναζητούν ένα επιπλέον επίπεδο προφύλαξης.
  • Ο νέος σχεδιασμός του Huawei Mate X δεν σημαίνει πως έγιναν παραχωρήσεις στη τεχνολογία των καμερών. Το foldable της Huawei αναμένεται να έρθει με κάμερα 40MPx και απόδοση καλύτερη από αυτή του Mate 20 Pro, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Bruce Lee. Δυστυχώς, σε αυτή τη φάση η εταιρία δεν ήταν σε θέση να μοιραστεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά των καμερών του Mate X, ωστόσο κρατάμε την πολλά υποσχόμενη δήλωση του κ. Lee.
  • Η τιμή του Huawei Mate X στα $2299 είναι τσουχτερή και η εταιρία το γνωρίζει. Ωστόσο, όπως μας ξεκαθαρίστηκε, στόχος δεν είναι το άμεσο κέρδος. Η υψηλή τιμή είναι απόροια των νέων τεχνολογιών και υλικών που χρησιμοποιούνται τα οποία έχουν υψηλά κόστη αυτή τη χρονική στιγμή, ωστόσο μελλοντικά αυτό είναι κάτι που αναμένεται να αλλάξει, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλες τις νέες τεχνολογίες.
  • H Huawei αναπτύσει περαιτέρω το λειτουργικό της ώστε να υποστηρίζει πλήρως τις οθόνες του Mate X τόσο σε κλειστό όσο και σε ανοιχτό mode. Θα μάθουμε περισσότερο για αυτό σε μελλοντικές ανακοινώσεις.
  • Το Huawei Mate X δεν θα υποστηρίζει αναγνώριση προσώπου.
  • Η κυκλοφορία του Huawei Mate X αναμένεται αργότερα μέσα στο 2019, σίγουρα όμως μετά τον Ιούνιο.
  • Η ημερομηνία παραγγελίας καθώς και η πλήρης λίστα των τεχνικών χαρακτηριστικών δεν είναι διαθέσιμες αυτή τη στιγμή και θα ανακοινωθούν μελλοντικά.
Loading