Huawei P30 Pro: Επίσημη επιβεβαίωση για τον super zoom αισθητήρα-περισκόπιο και το νέο night mode

Huawei P30 Pro render
Huawei P30 Pro render

Οι αποκαλύψεις για το Huawei P30 Pro συνεχίζονται και αυτή τη φορά έχουμε επίσημη τοποθέτηση από υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας που επιβεβαιώνει τη μεγαλύτερη καινοτομία της τετραπλής κάμερας του.

Ο αντιπρόεδρος του τμήματος marketing της Huawei, κ. Clement Wong, δήλωσε στην ιστοσελίδα Android Central ότι το Huawei P30 Pro θα διαθέτει αισθητήρα - περισκόπιο με τεχνολογία "super-zoom". Ο συγκεκριμένος αισθητήρας θα περιβάλλεται από τετράγωνο φακό και ουσιαστικά θα αντικαταστήσει τον τηλεφακό των Huawei Mate 20 / Mate 20 Pro για να προσφέρει δυνατότητες που δεν έχουμε ποτέ στο παρελθόν σε smartphone.

Ο κ. Wong δεν προχώρησε σε αποκαλύψεις για το πόσο μακριά θα πηγαίνει αυτό το zoom, αλλά ήδη έχουμε στην αγορά το P20 Pro που υποστηρίζει 5x υβριδικό zoom και δεν αποκλείεται η τεχνολογία αυτή να φτάσει στο 10x με παρόμοιο τρόπο. Εξάλλου, υποσχέθηκε μεγάλη βελτίωση και στο κομμάτι της λήψης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, τονίζοντας ότι δεν θα περιοριστεί η λειτουργία μόνο στο κομμάτι του λογισμικού.

Υπενθυμίζουμε ότι τα Huawei P30 και Huawei P30 Pro θα παρουσιαστούν επίσημα στις 26 Μαρτίου στο Παρίσι.

Huawei P30 Pro

Ξεκινώντας από το "βαρύ" χαρτί, το Huawei P30 Pro αναμένεται να διαθέτει οθόνη 6.5'' OLED με notch - σταγόνα και κυρτές γωνίες, όπως του Huawei Mate 20 Pro, ενώ και το συνολικό μέγεθος του θα είναι στα ίδια επίπεδα με το προαναφερθέν.

Ο επεξεργαστής αναμένεται να είναι ο Kirin 980 SoC και θα συνοδεύεται από 12GB RAM, αλλά δεν έχουν γίνει γνωστές οι επιλογές για αποθηκευτικό χώρο. In-display αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων και λειτουργικό σύστημα Android 9 Pie με EMUI 9.1 θεωρούνται "κλειδωμένα".

Για τον τομέα της κάμερας, οι φήμες λένε για τετραπλή κάμερα με κύριο αισθητήρα 38MP της Sony που θα φέρει σημαντική βελτίωση στις λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, έναν με ευρυγώνιο φακό, έναν περισκοπικό και έναν αισθητήρα ToF για 3D και AR.

Huawei P30

Το Huawei P30 αναμένεται να διαθέτει οθόνη OLED (το περσινό P20 διέθετε LCD) 6.1'' με notch - σταγόνα, αλλά το συνολικό μέγεθος της κατασκευής αναμένεται ίδιο με το P20.

Στα υπόλοιπα, το Huawei P30 αναμένεται με επεξεργαστή Kirin 980 SoC, 8GB RAM, in-display αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, λειτουργικό σύστημα Android 9 Pie με EMUI 9.1 και τριπλή κάμερα αισθητήρα 40MP (κύριος) + 20MP (ευρυγώνιος) + 8MP (τηλεφακός 3x οπτικό zoom).

[via]

Loading