HUAWEI Sound Joy Review: Εξαιρετικός ήχος και φορητότητα σε ένα όμορφο πακέτο

Οι περιπέτειες των τελευταίων ετών μπορεί να έφεραν προβλήματα στην ανάπτυξη και τη διανομή νέων smartphones, αλλά παράλληλα έδωσαν στην HUAWEI τη δυνατότητα να επεκταθεί και να θριαμβεύσει σε νέες κατηγορίες προϊόντων, όπως τα laptops και τα ακουστικά. Το ίδιο σκοπεύει να κάνει και στην κατηγορία των ηχείων, με το ολοκαίνουργιο HUAWEI Sound Joy να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα των προθέσεων και των δυνατοτήτων της εταιρείας.

Η HUAWEI έλαβε υπόψιν της τις κριτικές των ειδικών και του κοινού για το περυσινό HUAWEI Sound, μια εξαιρετική από άποψης ποιότητας ήχου συσκευή που, ωστόσο, προϋποθέτει πως το έχεις συνδεδεμένο σε πηγή ρεύματος. Αυτή τη φορά, το HUAWEI Sound Joy έρχεται για να λύσει το πρόβλημα των καλωδίων, χωρίς να κάνει εκπτώσεις σε θέματα κατασκευής και ποιότητας.

Εδώ και περίπου 2 εβδομάδες χρησιμοποιούμε καθημερινά το HUAWEI Sound Joy στα γραφεία μας και από την πρώτη στιγμή έχει γίνει η σταθερή επιλογή για αναπαραγωγή μουσικής, παρακολούθηση video και gaming. Ο λόγος; Η όμορφη και πρακτική κατασκευή του, οι ανέλπιστα υψηλές επιδόσεις του και η δυνατότητα να το μεταφέρεις οπουδήποτε επιθυμείς χωρίς δεύτερη σκέψη!

huawei-sound-joy-techgear-review-5.jpg

Σχεδιασμός - Κατασκευή

Το HUAWEI Sound Joy είναι ένας κύλινδρος με ύψος περίπου 20cm, περίμετρο 7.3cm και βάρος κάτι λιγότερο από 680gr. Η έκδοση που έχουμε στα χέρια μας είναι η Obsidian Black που με την πρώτη ματιά σε κερδίζει ως ένα premium και διακριτικό προϊόν που ταιριάζει σε κάθε γωνιά του σπιτιού ή του επαγγελματικού χώρου. Φυσικά, δεν προορίζεται μόνο για σταθερή χρήση σε κλειστούς χώρους, καθώς είναι πιστοποιημένο στο πρωτόκολλο IP67 για αντοχή στο νερό (βάθος έως 1m για 30 λεπτά) και τη σκόνη, οπότε μπορείς να το κουβαλήσεις μαζί σου άνετα σε μια παραλία, στην εξοχή, στο πάρκο κλπ.

Πέραν του αισθητικού μέρους, το σώμα του HUAWEI Sound Joy είναι ευχάριστο στο άγγιγμα και όλα τα κουμπιά του είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικό καουτσούκ. Επιπλέον, μπορείς να το στηρίξεις οριζόντια πάνω στα δύο διακριτικά εξογκώματα του ή κάθετα τοποθετώντας την πλευρά του με τα περιμετρικά κενά προς τα κάτω.

huawei-sound-joy-techgear-review-4.jpg

Στην επάνω και στην κάτω πλευρά υπάρχουν τα δύο radiators με το logo της Devialet, τα οποία δονούνται εντυπωσιακά όταν γίνεται έντονο το μπάσο ή το beat, ειδικά στις υψηλές εντάσεις. Σε κάθετη διάταξη θα παρατηρήσετε τον LED δακτύλιο που αλλάζει χρώματα κατά την αναπαραγωγή μουσικής, γεμίζει ανάλογα με το επίπεδο της έντασης και φωτίζεται όταν το φορτίζεις ή όταν πραγματοποιείται αναβάθμιση του λογισμικού. Δεν χρειάζεται να ψάξεις ιδιαίτερα τα κουμπιά διαχείρισης της έντασης, αφού τα τεράστια + και - βγάζουν μάτι, ενώ στο πίσω μέρος (αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο όρος σε έναν κύλινδρο) είναι τοποθετημένα κάθετα σε μια λωρίδα τα υπόλοιπα φυσικά κουμπιά (Power, Voice, Play/Pause, Bluetooth και Stereo). Η φόρτιση γίνεται από την υποδοχή USB-C και υπάρχει ενσωματωμένο λουράκι για εύκολη μεταφορά ή κρέμασμα οπουδήποτε.

Από πλευράς hardware, το HUAWEI Sound Joy διαθέτει 1x ηχείο ισχύος 20W, 1x tweeter ισχύος 10W και τα δύο passive radiators που είδαμε νωρίτερα. Ακόμη, έχουν τοποθετηθεί 3 μικρόφωνα, κεραία Bluetooth 5.2 (υποστήριξη των codecs AAC και SBC) και NFC, αλλά και μεγάλη μπαταρία χωρητικότητας 8800mAh που προσφέρει πάνω από 24 ώρες συνεχόμενης χρήσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι υποστηρίζει φόρτιση σε ισχύ έως 40W, αλλά στο πακέτο συμπεριλαμβάνεται μόνο καλώδιο USB-A σε USB-C.

huawei-sound-joy-techgear-review-3.jpg

Απόδοση

Αν μη τι άλλο, η πρώτη ακουστική επαφή με το HUAWEI Sound Joy σε ξαφνιάζει με την τρομερή ένταση που βγάζει στα μπάσα! Αυτό το αντιλαμβάνεσαι με τον εναρκτήριο ήχο που επέλεξε η εταιρεία, προφανώς για να σε βάλει άμεσα στο κλίμα.

Δεν χρειάζεται κόπος για να ξεκινήσεις τη χρήση του, αφού συνδέεται άμεσα σε οποιαδήποτε συσκευή διαθέτει κεραία Bluetooth όπως PC, Mac, Android και iOS. Αν θες, όμως, να πειραματιστείς με διάφορες παραμέτρους, τότε απαιτείται η εγκατάσταση της εφαρμογής HUAWEI AI Life που σου δίνει πρόσβαση στο equalizer (περιλαμβάνει πληθώρα από έτοιμα presets και φυσικά μπορείς να παίξεις χειροκίνητα με όλες τις συχνότητες), να ρυθμίσεις την ένταση του μπάσου από -6dB έως 6dB και στα firmware updates. Ακόμα και χωρίς την εφαρμογή, όμως, ο ήχος σε αφήνει κάτι παραπάνω από ικανοποιημένο. Να σημειωθεί ότι μπορείς να συνδέσεις δύο HUAWEI Sound Joy για να παίζουν ταυτόχρονα σε Stereo mode, αλλά δυστυχώς έχουμε στη διάθεση μας μόνο ένα.

huawei-sound-joy-techgear-review-7.jpg

Συνολικά ο ήχος του HUAWEI Sound Joy είναι πραγματικά πολύ δυνατός σε βαθμό που αναρωτιέσαι πως κατάφεραν να χωρέσουν τόση ένταση μέσα σε ένα τόσο μικρό πακέτο. Εκτός από δυνατός, όμως, είναι και εξαιρετικά γεμάτος στις χαμηλές συχνότητες (μπάσα), ενώ διατηρείται αρκετά καθαρός στις πολύ υψηλές εντάσεις. Υπάρχουν διαθέσιμα τρία modes (Hi-Fi, Vocal και Devialet), με το Hi-Fi να είναι η προκαθορισμένη επιλογή. Στο Hi-Fi παρατηρήσαμε την καλύτερη απόδοση στα μπάσα και τις υψηλές συχνότητες, αλλά μάλλον το Devialet mode είναι το καλύτερο όταν ακούς τραγούδια, διότι είναι ξεκάθαρα καλύτερη η απόδοση στις μεσαίες συχνότητες και τα φωνητικά. Βέβαια, το πως απολαμβάνει ο καθένας τον ήχο είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό.

huawei-sound-joy-techgear-review-2.jpg

Επίλογος

Αν το budget σας για ένα φορητό ηχείο φτάνει στα €149, τότε το HUAWEI Sound Joy αποτελεί επιλογή με κλειστά τα μάτια, καθώς σας προσφέρει μια ανθεκτική και συνάμα όμορφη κατασκευή, ευκολία στη μεταφορά και τη χρήση, αλλά και εξαιρετική ποιότητα ήχου για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Loading