Huawei: Το Ηνωμένο Βασίλειο μπλοκάρει καθολικά την παρουσία της από τα δίκτυα 5G

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επικυρώνει την απόφαση της να μπλοκάρει πλήρως τη Huawei από τις υποδομές των δικτύων 5G, καθώς ανακοίνωσε επίσημα πως απαγορεύει στους παρόχους τηλεπικοινωνιών της χώρας τη χρήση εξοπλισμού της κινεζικής εταιρείας από το Σεπτέμβριο του 2021.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης ουσιαστικά αναιρεί το αρχικό πλάνο που κοινοποιήθηκε στους παρόχους τον περασμένο Ιούλιο και τους έδινε περιθώριο μέχρι το 2027 για να πετάξουν έξω τη Huawei από τις υποδομές των δικτύων τους. Πλέον, επιταχύνονται δραματικά οι διαδικασίες και το Ηνωμένο Βασίλειο θα επιχειρήσει να μπει στη νέα εποχή με εξοπλισμό των Nokia και Ericsson.

Στις αρχές της χρονιάς, ο πρωθυπουργός Boris Johnson είχε προαναγγείλει πως θα επιτρέψει στη Huawei να έχει ρόλο στην ανάπτυξη των δικτύων 5G της χώρας, αλλά με περιορισμένο ρόλο, παρά τις παραινέσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ για καθολική απαγόρευση. Τελικά, αποδείχτηκε ότι οι πιέσεις των ΗΠΑ ήταν αρκετά έντονες προκειμένου να αλλάξει απόφαση και να οδηγηθούμε στην όσο το δυνατόν πιο γρήγορη αποβολή της Huawei από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μην περιμένετε ότι βρέθηκαν αποδείξεις για τις κατηγορίες που βαραίνουν την κινέζικη εταιρεία, απλά αποδεικνύεται πως η πρόσφατη αλλαγή προέδρου στις ΗΠΑ δύσκολα θα αντιστρέψει την κατάσταση για τη Huawei. Από την πλευρά της, η τελευταία αρνείται για ακόμα μία φορά τις ανυπόστατες κατηγορίες και τονίζει πως ο αποκλεισμός της θα επιβραδύνει σημαντικά την ανάπτυξη των δικτύων 5G στο Ηνωμένο Βασίλειο, με αποτέλεσμα να μείνουν πολύ πίσω και ενδεχομένως να πληρώσουν πολύ περισσότερα χρήματα για να τα καταφέρουν.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading