Huawei Watch GT 2 Pro: Η πολυτέλεια συναντά το fitness χωρίς εκπτώσεις στην αυτονομία

Η Huawei έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι γνωρίζει πως να κάνει το καλό καλύτερο και να προσφέρει κορυφαίες τεχνολογίες στους καταναλωτές σε οποιαδήποτε κατηγορία συσκευής, και το Huawei Watch GT 2 Pro αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της εμμονής με την τελειότητα.

Το ολοκαίνουργιο Huawei Watch GT 2 Pro είναι το πιο προηγμένο μοντέλο της κορυφαίας σειράς smartwatch της εταιρείας και έρχεται να προσφέρει ακόμη περισσότερα στους χρήστες σε όλους τους τομείς, είτε μιλάμε για την υγεία και το fitness, είτε για εργαλεία και καινοτομίες που καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες του κάθε επαγγελματία. Όλα αυτά σε ένα πανέμορφο πακέτο που κοσμεί το χέρι σαν ένα πολυτελές ρολόι.

Με premium και ιδιαίτερα ανθεκτική κατασκευή που περιλαμβάνει τιτάνιο για το σώμα, επικάλυψη ζαφειριού για την οθόνη και κεραμικό πίσω μέρος, το Huawei Watch GT 2 Pro σε κερδίζει με το στυλ του αν θέλεις ένα όμορφο αξεσουάρ, αλλά ταυτόχρονα κρύβει μέσα του λειτουργίες που το μετατρέπουν σε πραγματικό σύντροφο για την παρακολούθηση της υγείας και της σωματικής δραστηριότητας. Το κυριότερο, η Huawei καταφέρνει να προσφέρει στον χρήστη τρομερή αυτονομία για να απολαμβάνει όλες τις λειτουργίες του Watch GT 2 Pro καθημερινά χωρίς να έχει διαρκώς στο νου του τη φόρτιση.

huawei-watch-gt-2-pro-adv-6.jpg

Κατασκευή - Σχεδιασμός

Η πρώτη επαφή με το Huawei Watch GT 2 Pro καθιστά σαφές ότι η εταιρεία είχε θέσει ως στόχο να δημιουργήσει ένα premium smartwatch από πλευράς κατασκευής. Η επιλογή του τιτανίου για το καντράν έγινε για να συνδυάσει την απλότητα με την ανθεκτικότητα και το μικρό βάρος, ενώ η επικάλυψη της μεγάλης οθόνης του με κρύσταλλο ζαφείρι εγγυάται ότι θα μείνει άφθαρτη για πολλά χρόνια σε όλα τα φυσιολογικά σενάρια χρήσης.

Υγεία - Fitness

Μπορεί να ξεγελά ο premium σχεδιασμός του, παρόλα αυτά, το Huawei Watch GT 2 Pro είναι ταυτόχρονα ένα εξαιρετικό εργαλείο για την παρακολούθηση της φυσικής δραστηριότητας και της υγείας. Υποστηρίζει περισσότερα από 100+ προγράμματα εκγύμνασης, ενώ προστέθηκε το σκι και το γκολφ στα επαγγελματικά workout modes. Συνολικά, ο χρήστης θα βρει 19 επαγγελματικά προγράμματα με 12 τύπους προπόνησης σε ανοικτό χώρο (skiing, snowboarding, cross country skiing, golf driving range, running, walking, mountain hike, hiking, trail run, outdoor cycle, open water, swimming, triathlon) και 7 τύπους προπόνησης σε εσωτερικό χώρο (walking, running, cycling, swimming indoors, free training, elliptical maching, rowing machine). Παράλληλα, καλύπτει όλα τα βασικά προγράμματα προπόνησης και οι χρήστες μπορούν να εναλλάσουν τα προγράμματα αυτά με ευκολία, αλλά και να βάζουν στόχους για την εκτέλεση του καθενός (π.χ. θερμίδες, απόσταση, χρόνος).

Να σημειωθεί ότι το Huawei Watch GT 2 Pro αναγνωρίζει αυτόματα 6 workout modes (outdoor running, outdoor walking, indoor walking, indoor running, elliptical, rower) μόλις διαπιστώσει ότι ο χρήστης παρουσιάζει αυξημένη σωματική δραστηριότητα και του εμφανίζει την επιλογή να ξεκινήσει η καταγραφή. Μετά το πέρας κάθε προπόνησης παρουσιάζεται ανάλυση των επιδόσεων του ανάλογα με τον τύπο άσκησης (π.χ. απόσταση, ρυθμός καρδιακού παλμού, ταχύτητα). Ειδικά για αυτούς που τρέχουν, η Huawei έχει ενσωματώσει περισσότερα από 10 επιστημονικά σχεδιασμένα επαγγελματικά προγράμματα με σκοπό να βοηθήσει τους χρήστες να πετύχουν τον στόχο τους (π.χ. καλύτερους χρόνους, καύση λίπους) και μάλιστα με φωνητική καθοδήγηση για να μην κοιτάς διαρκώς την οθόνη του.

huawei-watch-gt-2-pro-adv-7.jpg


Όλη αυτή η παρακολούθηση της φυσικής και σωματικής δραστηριότητας εξυπηρετείται από την νέας γενιάς τεχνολογία παρακολούθησης καρδιακού παλμού TruSeen 4.0+, η οποία καταγράφει με ακρίβεια τον ρυθμό με τη βοήθεια του αντίστοιχου αισθητήρα στο πίσω μέρος της οθόνης και τους έξυπνους αλγορίθμους που έχει αναπτύξει η Huawei. Η καταγραφή του καρδιακού παλμού γίνεται ταχύτατα σε πραγματικό χρόνο 24 ώρες τη μέρα και η συσκευή ειδοποιεί άμεσα τον χρήστη σε περίπτωση που είναι πολύ χαμηλός ή πολύ υψηλός.

Σε άμεση σύνδεση με τον καρδιακό παλμό έρχεται να μπει στην εξίσωση και ο αισθητήρας υπερύθρων που ενισχύει την απόδοση της τεχνολογίας TruSleep 2.0 για την παρακολούθηση της ποιότητας του ύπνου. Το Huawei Watch GT 2 Pro αναγνωρίζει τα διάφορα στάδια του ύπνου και προσφέρει πλήρη ανάλυση της ποιότητας, μαζί με περισσότερες από 200 εξατομικευμένες συμβουλές για να κοιμάσαι καλύτερα.

Μία άλλη σημαντική λειτουργία είναι αυτή της μέτρησης του κορεσμού οξυγόνου στο αίμα (SpO2), η οποία είναι πολύ χρήσιμη ειδικά για όσους ασκούνται σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο. Το Huawei Watch GT 2 Pro βοηθά τον χρήστη να καταλάβει τη δεδομένη στιγμή το επίπεδο της φυσικής κατάστασής του ούτως ώστε να αποφασίσει αν θα συνεχίσει την άσκηση ή αν θα κάνει ένα διάλειμμα.

Όταν γίνεται κουβέντα για την υγεία αυτή δεν περιορίζεται μόνο στο σώμα. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας TruRelax οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν 24/7 τα επίπεδα άγχους, ενώ υπάρχει και ξεχωριστή εφαρμογή με ασκήσεις αναπνοής για να βοηθήσει τον χρήστη να χαλαρώσει οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

huawei-watch-gt-2-pro-adv-5.jpg

Ένας πραγματικός βοηθός για την καθημερινότητα σου

Στην καρδιά του Huawei Watch GT 2 Pro βρίσκεται custom made επεξεργαστής της Huawei ειδικά βελτιστοποιημένος για να υποστηρίζει όλες τις λειτουργίες χωρίς να θυσιάζει την αυτονομία στο βωμό της απόδοσης. Η σύνδεση με το smartphone του χρήστη γίνεται ταχύτατα μέσω Bluetooth και από την εφαρμογή Huawei Health μπορείς να διαμορφώσεις κατάλληλα το προφίλ σου για να λαμβάνεις μια πιο σφαιρική ενημέρωση και βοήθεια ανάλογα με τις ανάγκες σου. Από εκεί μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα από μια πολύ πλούσια συλλογή watch faces για να βλέπεις ως κεντρική οθόνη του Watch GT 2 Pro.

Ειδικά για την αυτονομία να τονίσουμε ότι η τεχνολογία Smart Power Saving 2.0 βοηθά στην αναγνώριση του τρόπου χρήσης του smartwatch και της φυσικής δραστηριότητας του χρήστη, έτσι ώστε η κατανάλωση της μπαταρίας να προσαρμόζεται κατάλληλα. Να σημειωθεί ότι μπορείς να φορτίσεις το Huawei Watch GT 2 Pro ασύρματα με οποιοδήποτε φορτιστή πρωτοκόλλου Qi και μάλιστα κερδίζεις 10 ώρες χρήσης με μόλις 5 λεπτά φόρτισης, ενώ είναι το πρώτο smartwatch της σειράς που υποστηρίζει και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση για να το φορτίζεις ακουμπώντας το επάνω σε συμβατά Huawei smartphones.

Από πλευράς λειτουργικότητας, το Huawei Watch GT 2 Pro προσφέρει επιπλέον πληροφορίες που αφορούν τον καιρό (όπως τις φάσεις της Σελήνης και τις ώρες ανατολής και δύσης του Ηλίου) και ενημέρωση για ακραία καιρικά φαινόμενα, το πολύ ενδιαφέρον GPS Route Back που χρησιμοποιεί την ενσωματωμένη κεραία GPS για να βοηθήσει τον χρήστη να επιστρέψει πίσω στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησε την προπόνηση του, δυνατότητα παρακολούθησης ειδοποιήσεων από πληθώρα εφαρμογών (π.χ. εισερχόμενα emails και μηνύματα), δυνατότητα εντοπισμού του smartphone μέσω του Find My Phone αρκεί να βρίσκεται εντός εμβέλειας του Bluetooth, δυνατότητα χρήσης ως κλείστρο για την κάμερα του smartphone, πυξίδα, αλτίμετρο-βαρόμετρο και ξυπνητήρι.

huawei-watch-gt-2-pro-adv-3.jpg

Ακόμη, το Watch GT 2 Pro διαθέτει αποθηκευτικό χώρο για να χωρέσεις έως 500 τραγούδια σε MP3 format για να ακούς απευθείας από το ηχείο του ή συνδέοντας σε αυτό Bluetooth ακουστικά για να μην κουβαλάς μαζί σου το smartphone π.χ. όταν τρέχεις. Φυσικά, υπάρχει η δυνατότητα να διαχειρίζεσαι τη μουσική αναπαραγωγή από την ίδια εφαρμογή.

Τέλος, μία από τις πιο χρήσιμες λειτουργίες είναι η δυνατότητα να πραγματοποιείς τηλεφωνικές κλήσεις απευθείας από το Watch GT 2 Pro, να βλέπεις το ιστορικό κλήσεων και τις επαφές, να απορρίπτεις και να δέχεσαι εισερχόμενες κλήσεις μιλώντας απευθείας στο μικρόφωνο του smartwatch, αρκεί το smartphone να βρίσκεται εντός εμβέλειας Bluetooth.

Ένα smartwatch για όλους

Το Huawei Watch GT 2 Pro δεν είναι απλά το κορυφαίο smartwatch της εταιρείας, αλλά μια all-around λύση που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του μέσου χρήστη χωρίς να κάνει εκπτώσεις στην εμφάνιση και στην αυτονομία.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Loading