Η Apple επιτρέπει για πρώτη φορά την εγκατάσταση εφαρμογών απευθείας από ιστοσελίδες

Η Apple ανακοίνωσε σήμερα τρεις περαιτέρω αλλαγές για τους developers στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επιτρέποντάς τους να διανέμουν εφαρμογές απευθείας από ιστοσελίδες, να επιλέγουν τον τρόπο σχεδιασμού προωθητικών ενεργειών εντός της εφαρμογής και άλλα.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Apple ενεργοποίησε τα third-party καταστήματα εφαρμογών στην ΕΕ με την έλευση του iOS 17.4. Από σήμερα, η εταιρεία επιτρέπει σε αυτά τα εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών να προσφέρουν εφαρμογές αποκλειστικά από τον δικό τους κατάλογο. Για παράδειγμα, ένα στούντιο παιχνιδιών θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα κατάστημα εφαρμογών στο iOS που θα προσφέρει αποκλειστικά τα δικά του παιχνίδια (π.χ. Epic Games).

Όταν κατευθύνουν τους χρήστες να ολοκληρώσουν μια συναλλαγή στην ιστοσελίδα τους, οι developers μπορούν επίσης τώρα να επιλέξουν πώς θα σχεδιάσουν τις προσφορές, τις εκπτώσεις και τις προσφορές τους εντός της εφαρμογής. Τα πρότυπα της Apple για το σχεδιασμό αυτών των links προς τις ιστοσελίδες είναι προαιρετικά από σήμερα.

Επιπλέον, οι developers θα μπορούν σύντομα να διανέμουν εφαρμογές απευθείας από τις ιστοσελίδες τους, εφόσον πληρούν τα συγκεκριμένα κριτήρια της Apple, όπως το να είναι μέλη του Apple Developer Program για δύο συνεχή χρόνια ή περισσότερο και να έχουν μια εφαρμογή με περισσότερες από ένα εκατομμύριο πρώτες εγκαταστάσεις στο iOS στην ΕΕ κατά το προηγούμενο έτος, και να δεσμεύονται για συνεχείς απαιτήσεις, όπως η δημοσίευση διαφανών πολιτικών συλλογής δεδομένων. Οι εφαρμογές που διανέμονται με αυτόν τον τρόπο πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις συμβολαιοποίησης της Apple όπως όλες οι άλλες εφαρμογές iOS και μπορούν να εγκατασταθούν μόνο από έναν διαδικτυακό τομέα που έχει καταχωρηθεί στο App Store Connect.

Οι εξουσιοδοτημένοι developers θα αποκτήσουν πρόσβαση σε API για τη διευκόλυνση της διανομής εφαρμογών από τον ιστό, την ενσωμάτωση με λειτουργίες του συστήματος, τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και την επαναφορά και άλλα. Η διαδικτυακή διανομή θα γίνει διαθέσιμη μετά από μια ενημέρωση λογισμικού αργότερα την άνοιξη - επιτρέποντας για πρώτη φορά στο iOS τη λήψη εφαρμογών απευθείας από μια ιστοσελίδα.

Οι τελευταίες αλλαγές αποτελούν μέρος του σχεδίου συμμόρφωσης της Apple με το Digital Markets Act (DMA) και ισχύουν μόνο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

[Apple]

Loading