EA

Η EA εξαγοράζει την Codemasters με $1.2 δισ.

Η Electronic Arts προχώρησε σε μια σημαντική εξαγορά στον χώρο του gaming, αφού πήρε κάτω από την ομπρέλα της την Codemasters με ένα ποσό κοντά που ξεπερνά το $1 δισ. ($1.2 για την ακρίβεια).

Η Codemasters είναι μία από τις παλιές εταιρείες gaming στον κόσμο, καθώς ιδρύθηκε τη δεκαετία του ’80 και είχε ξεκινήσει την πορεία της με διάφορα games για τα Commodore 64 και ZX Spectrum, ενώ τις επόμενες δεκαετίες ξεχωρίσε με τις σειρές Formula 1, Dirt και Grid. Πέρυσι, μάλιστα, η Codemasters εξαγόρασε τη Slightly Mad Studios, δημιουργό της σειράς Project Cars.

Με την εξαγορά της Codemasters, η EA ενισχύει σημαντικά τη θέση της στα racing games και ανεβάζει τον ανταγωνισμό απέναντι στις Sony και Microsoft που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία με τίτλους όπως τα Gran Turismo και Forza. Δεν έχει γίνει γνωστό αν η Codemasters θα βάλει το χεράκι της στη σειρά Need for Speed, αλλά περιμένουμε με ενδιαφέρον το επόμενo racing game από την EA.

Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[PR]

Loading