Η Γερμανία θέλει υποστήριξη των smartphones για τουλάχιστον 7 χρόνια

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ακούσει πως η ΕΕ θα πιέσει τους κατασκευαστές smartphones να προσφέρουν υποστήριξη για το λογισμικό των συσκευών τους για περισσότερα χρόνια απ’ ό,τι συνηθίζουν, αλλά φαίνεται ότι η αρχή θα γίνει με πρωτοβουλία της Γερμανίας και μάλιστα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα συγκριτικά με αυτό που επιθυμεί σε πρώτη φάση η ΕΕ.

Για όσους δεν θυμούνται, η ΕΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να ψηφίσει νομοσχέδιο που θα υποχρεώνει τους κατασκευαστές να προσφέρουν αναβαθμίσεις ασφαλείας για τουλάχιστον 5 χρόνια, αλλά και λογικές τιμές για ανταλλακτικά προκειμένου να μπορούν να γίνουν εύκολα επισκευές για το ίδιο χρονικό διάστημα. Μέχρι στιγμής το νομοσχέδιο βρίσκεται στον πάγο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο ελάχιστοι κατασκευαστές δεσμεύονται για αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος για 3 χρόνια και για αναβαθμίσεις ασφαλείας για 4 χρόνια.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας, ωστόσο, ανακοίνωσε πως σκοπεύει να θέσει ακόμα πιο αυστηρούς κανόνες για τους κατασκευαστές ανεβάζοντας τη διάρκεια υποστήριξης στα 7 χρόνια χωρίς, μάλιστα, να προβλέπεται αύξηση στην τιμή των ανταλλακτικών με την πάροδο του χρόνου. Πρόθεση της Γερμανίας είναι να περάσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο το συντομότερο δυνατόν και μένει να δούμε τις αντιδράσεις τόσο των κατασκευαστών, όσο και της ΕΕ σε περίπτωση που η τελευταία αποφασίσει να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[via]

Loading