Η Google εξαγοράζει τη Mandiant με $5.4 δισ.

Η Google προχωρά σε μια πολύ σημαντική εξαγορά για να ενισχύσει τη θέση της στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, καθώς ανακοίνωσε πως παίρνει κάτω από την ομπρέλα της Alphabet την Mandiant με ένα ποσό κοντά στα $5.4 δισεκατομμύρια.

Η Mandiant απασχολεί περισσότερους από 600 συμβούλους ασφαλείας και 300 αναλυτές, οι οποίοι θα υπάγονται στο τμήμα Google Cloud για να δημιουργήσουν μια νέα end-to-end σουίτα που με τη σειρά της θα καλύπτει πληθώρα διαφορετικών ενεργειών, όπως συμβουλευτικές υπηρεσίες, εντοπισμό απειλών και έλεγχο των ψηφιακών αμυντικών συστημάτων της Google.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Mandiant έγινε ευρύτερα γνωστή ως η εταιρεία που ανακάλυψε το περίφημο SolarWinds, μια μαζική επίθεση που θεωρήθηκε πως χρηματοδοτήθηκε από τη Ρωσική κυβέρνηση και είχε ως αποτέλεσμα να παραβιαστούν υπολογιστές της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ (και όχι μόνο). Το SolarWinds είχε περάσει απαρατήρητο για σχεδόν όλο το 2020 μέχρι η Mandiant να προχωρήσει σε μια αναλυτική αναφορά τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους. Στο παρελθόν είχε ακουστεί έντονα πως και η Microsoft εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς, αλλά την πρόλαβε η Google.

[Google]

Loading