Η Google πλέον θα σε ενημερώνει αν έχει εκτεθεί το password σου στις συσκευές Android

Ακόμα μία σημαντική ανακοίνωση από τη Google σήμερα, αυτή τη φορά σχετικά με την ασφάλεια των χρηστών. Η εταιρεία φέρνει το εργαλείο Password Checkup σε όλες τις εφαρμογές των smartphones που χρησιμοποιούν έκδοση Android 9 Pie ή μεταγενέστερη.

Για όσους δεν θυμούνται, το Password Checkup είχε ενσωματωθεί στον Chrome browser ως εργαλείο ελέγχου για τα passwords των χρηστών, προκειμένου ο χρήστης να γνωρίζει αν έχει εκτεθεί σε κάποια γνωστή “διαρροή”. Ουσιαστικά, μόλις περάσεις το password σε κάποια εφαρμογή - υπηρεσία - ιστοσελίδα, το Password Checkup πραγματοποιεί έναν έλεγχο σε γνωστές λίστες από εκτεθειμένα passwords και σε περίπτωση που εντοπίσει το δικό σου, τότε σε ενημερώνει για να το αλλάξεις.

Τώρα, για να καλύψει τις εφαρμογές του Android OS με την ίδια λειτουργία, ο χρήστης θα πρέπει να μεταβεί στο μενού των ρυθμίσεων της συσκευή του και να ενεργοποιήσει την επιλογή Autofill. Θα τη βρείτε πηγαίνοντας Settings -> System -> Languages & Input -> Advanced -> Autofill -> Google.

Εξάλλου, η Google ενημερώνει πως μόνο ένα πολύ μικρό μέρος της συνολικής πληροφορίας αποστέλλεται για έλεγχο αποκρυπτογραφημένη έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να παραβιαστεί στη διαδρομή και να πέσει σε λάθος χέρια. Οι χρήστες μπορούν, επίσης, να προσθέσουν έξτρα βιομετρικό έλεγχο προτού συμπληρωθεί αυτόματα το password τους.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.


[Google]

Loading