Η Huawei είναι διατεθειμένη να πουλήσει την τεχνολογία 5G σε Αμερικανική εταιρεία

Ο ιδρυτής της Huawei, κ. Ren Zhengfei, δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειες για να αντιστρέψει την κατάσταση και να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι αδίκως κατηγορεί την εταιρεία του για backdoors στην τεχνολογία 5G.

Συγκεκριμένα, ο κ. Zhengfei δήλωσε σε ξεχωριστές συνεντεύξεις του στους New York Times και Economist, πως είναι πρόθυμος να πουλήσει την τεχνολογία 5G της Huawei σε άλλη εταιρεία, κατά προτίμηση από την Αμερικανική αγορά, με σκοπό η τελευταία να την ελέγξει και να την εκμεταλλευτεί.

Είμαστε ανοιχτοί να μοιραστούμε την τεχνολογία 5G με Αμερικανικές εταιρείες, έτσι ώστε να μπορέσουν να στήσουν τη δική τους βιομηχανία επάνω στην τεχνογνωσία μας. Με αυτόν τον τρόπο θα επέλθει ισορροπία μεταξύ Κίνας, Ευρώπης και Αμερικής, ενώ θα επωφεληθεί και η Huawei στον αγώνα για την επιβίωση της.

Εκπρόσωπος της Huawei δήλωσε με τη σειρά του στο BBC ότι η πρόταση του κ. Zhengfei είναι απόλυτα έντιμη και περιλαμβάνει πλήρη πρόσβαση στις πατέντες της Huawei για τα δίκτυα 5G, στον πηγαίο κώδικα και τα τεχνικά σχεδιαγράμματα, αλλά και στην τεχνογνωσία για τη μαζική παραγωγή.

Από τη στιγμή που η βασική κατηγορία των ΗΠΑ για τη Huawei αφορά το ενδεχόμενο παρακολούθησης των χρηστών και την κατασκοπία για λογαριασμό της κινεζικής κυβέρνησης, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιμετωπίσουν την πρόταση του κ. Zhengfei. Μη ξεχνάμε ότι παρά τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Huawei, μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιαστεί καμία απολύτως απόδειξη από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για τις κατηγορίες της.

Loading