Η Intel εξαγόρασε το Moovit με $900 εκατ.!

Σε μια πολύ σημαντική εξαγορά προχώρησε η Intel, καθώς ανακοίνωσε επίσημα τη συμφωνία της με τη Moovit για την ομώνυμη εφαρμογή έναντι $900 εκατομμυρίων. Η δημοφιλέστατη εφαρμογή χρησιμοποιείται από 800 εκατ. χρήστες σε όλο τον κόσμο και καλύπτει τις υπηρεσίες δημόσιων μεταφορών (μετρό, λεωφορεία, τρένα κλπ.) σε 3100+ πόλεις σε 102 χώρες, παρέχοντας real-time πληροφόρηση και προγραμματισμό για τις μετακινήσεις τους.

Η εξαγορά έγινε μέσω της Mobileye, μια εταιρεία που ανήκει στην Intel από το 2017 έναντι $15.3 δισ. και ήδη καταγράφει πολύ σημαντικές συνεργασίες με 25 αυτοκινητοβιομηχανίες (βλ. Volkswagen) που εκμεταλλεύονται την τεχνολογία χαρτογράφησης και αυτόνομης οδήγησης. Η Mobileye θέλει να απορροφήσει τα real-time δεδομένα του Moovit με σκοπό να βελτιώσει τα μοντέλα πρόβλεψης που βασίζονται στη ζήτηση των επιβατών και το μοτίβο της κυκλοφορίας τους.

Το Moovit θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως το γνωρίζουμε διατηρώντας το δικό του brand και τις δικές του συνεργασίες (π.χ. Waze, Uber), αλλά υποθέτουμε ότι με την ενίσχυση των Mobileye και Intel θα δούμε σημαντικές βελτιώσεις και σε αυτό.

Loading