Η Κίνα θέλει να θέσει όρια στους αλγορίθμους των εταιρειών τεχνολογίας

H Κίνα αποσκοπεί να θεσπίσει κανονισμούς που θα θέτουν αυστηρά όρια στους αλγόριθμους που χρησιμοποιούνται από τις τεχνολογικές εταιρείες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την CAC (Cyberspace Administration of China), οι αλγόριθμοι που αναπτύχθηκαν από τους τεχνολογικούς κολοσσούς πρέπει να υποστηρίζουν τις βασικές αξίες του σοσιαλισμού και πρέπει να αναπτύσσονται με κύριους άξονες την ασφάλεια και την υπευθυνότητα.

Τον περασμένο Αύγουστο, η CAC είχε παρουσιάσει ορισμένες προτάσεις, στις οποίες αναφερόταν ότι οι προκείμενες εταιρείες δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιούν μοντέλα αλγόριθμων για να παρασύρουν τους χρήστες ώστε να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα.

Σημειώνεται ότι η Κίνα δεν είναι η μοναδική χώρα που επιχειρεί να στενέψει τα όρια για τους αλγορίθμους των τεχνολογικών εταιρειών, καθώς αμφότερες, ΗΠΑ και ΕΕ, είχαν καλέσει στο παρελθόν τις Big Tech να τροποποιήσουν τους αλγόριθμους που χρησιμοποιούν για την αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης στις πλατφόρμες τους.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[via]

Loading