Η Samsung παρουσιάζει ολοκληρωμένο chipset ασφαλείας για πιστωτικές κάρτες

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα το πρώτο ολοκληρωμένο chipset δακτυλικών αποτυπωμάτων ειδικά σχεδιασμένο για πιστωτικές κάρτες, με το οποίο θέλει να προσφέρει ένα ακόμη μαξιλαράκι ασφαλείας για όποιον βρεθεί στη θέση να χάσει την κάρτα του, αλλά και να δώσει μια εναλλακτική για την έγκριση πληρωμών αντί του κλασικού PIN.

Το Samsung S3B512C περιλαμβάνει αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων και επεξεργαστή ασφαλείας (Secure Processor + Secure Element), ενώ είναι πιστοποιημένο στο τελευταίο πρωτόκολλο της Mastercard για βιομετρικές πιστωτικές / χρεωστικές κάρτες.

samsung-smart-card-1.jpg

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Samsung δεν περιορίζει το chipset μόνο για χρήση σε πιστωτικές / χρεωστικές κάρτες, αλλά αναφέρει πως μπορεί να βρει εφαρμογή σε οποιαδήποτε κάρτα χρησιμοποιείται για να πιστοποιήσει τον κάτοχο της (π.χ. φοιτητικό πάσο, κάρτα συνδρομής, κάρτα εισόδου σε εταιρεία - κτίριο).

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[Samsung]

Loading