Η Twitter Inc. δεν υπάρχει πια! Πλέον μέλος της X Corp.!

Τον περασμένο Οκτώβριο ο Elon Musk είχε δημοσιεύσει ένα tweet που πέρασε σε γενικές γραμμές στα ψιλά, αναφέροντας ότι η εξαγορά της Twitter είχε γίνει με σκοπό να λειτουργήσει ως βάση για την δημιουργία της X, μιας εφαρμογής που θα κάνει τα πάντα σαν το κινέζικο WeChat. Από τότε πέρασαν αρκετοί μήνες και το θέμα ξεχάστηκε, αλλά να που επανήλθε και πάλι στην επικαιρότητα από την ιστοσελίδα Slate.

Η τελευταία εντόπισε στα δικαστικά έγγραφα μιας εν εξελίξει διαμάχης μεταξύ της Twitter Inc. και της Laura Loomer για μια όχι ιδιαίτερα σημαντική υπόθεση, ότι η πρώτη αποτελεί πλέον μέρος της X Corp. και δεν υφίσταται σαν αυτόνομη εταιρεία!

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι δεν έχει εκδοθεί κάποια επίσημη ανακοίνωση ή έστω ενημέρωση από την Twitter ή τον Elon Musk σχετικά με το νέο status της εταιρείας, όμως φαίνεται πως έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την υλοποίηση του οράματος του για την εφαρμογή X.

Βέβαια, δεν είναι απίθανο και το σενάριο να τεθούν όλες οι εταιρείες του Elon Musk (βλ. Tesla, SpaceX, Neuralink) κάτω από την ομπρέλα μιας «μαμάς» εταιρείας, καθώς αυτόν τον δρόμο έχουν ακολουθήσει πολλοί μεγάλοι παίκτες στο παρελθόν (π.χ. Alphabet -> Google).

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πότε ο Elon Musk θα προχωρήσει σε κάποια ανακοίνωση για την «εφαρμογή X που θα τα κάνει όλα», μιας και μας έχει συνηθίσει σε βιαστικές και πομπώδεις εξαγγελίες όλα αυτά τα χρόνια…

[via]

Loading