Λειτουργία τύπου 3D Touch για την εφαρμογή Instagram στις συσκευές Android [Video]

ap_resize

Η τεχνολογία Force Touch ή 3D Touch ή Immersive Touch είναι η νέα μόδα που έκανε την εμφάνιση της σε μερικές συσκευές φέτος, όπως τα iPhone 6S/6S Plus, Huawei Mate S και Gionee Elife S Plus. Χάριν σε αυτήν, η οθόνη αναγνωρίζει τα διαφορετικά επίπεδα πίεσης που ασκεί ο χρήστης με το δάκτυλο του και αναλόγως του εμφανίζει διαφορετικές επιλογές επάνω στις εφαρμογές. Παρόλα αυτά, ακόμη δεν είναι ευρέως διαδεδομένη και αναζητούνται διαφορετικοί τρόποι από τους δημιουργούς εφαρμογών για να προσφέρουν παρόμοια εμπειρία και λειτουργικότητα. Αυτό, τουλάχιστον, κατάφερε η ομάδα του Instagram στη νέα αναβάθμιση της εφαρμογής της για συσκευές Android.

Ουσιαστικά, οι προγραμματιστές δημιούργησαν μια λειτουργία που μιμείται την τεχνολογία Force Touch όχι αναγνωρίζοντας την πίεση του δακτύλου, αλλά τη χρονική διάρκεια της άσκησης της. Στο iPhone, αν πιέσεις λίγο πιο δυνατά στα εικονίδια των φωτογραφιών, τότε θα δεις μια προεπισκόπηση τους μέσα από τον τομέα της αναζήτησης. Στις συσκευές Android δεν χρειάζεται να ασκήσεις περισσότερη δύναμη, αλλά αρκεί να κρατήσεις το δάκτυλο επάνω στη φωτογραφία για περισσότερο χρόνο.

 

Η λειτουργία είναι διαθέσιμη στην τελευταία έκδοση του Instagram για συσκευές Android, επομένως, θα μπορείτε να την δοκιμάσετε μόλις λάβετε τη σχετική αναβάθμιση.

[via]

Loading