Instagram: 90 εκατ. ενεργοί χρήστες παρά τους νέους όρους χρήσης

Ένα μήνα πριν το Instagram ανανέωσε τους όρους χρήσης του, ενημερώνοντας τους χρήστες ότι από τις 16 Ιανουαρίου 2013 θα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τα ονόματα και τις φωτογραφίες τους με όποιον τρόπο θέλει χωρίς πληρωμή ή προειδοποίηση και να μοιράζεται τα δεδομένα τους με το Facebook.

Όπως ήταν λογικό προκλήθηκαν εντονότατες αντιδράσεις (βλ. National Geographic) με μεγάλη μερίδα χρηστών να αποχωρεί από τη δημοφιλή υπηρεσία. Το Instagram από την πλευρά του έρχεται τώρα να διαψεύσει τις κακές γλώσσες που έκαναν λόγο για πτώση μέχρι και 25%, ανακοινώνοντας ότι η υπηρεσία μετρά αυτή τη στιγμή περισσότερους από 90 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες!

Παρόλο που αυτή είναι η πρώτη φορά που το Instagram προβαίνει σε τέτοιου είδους αναφορά, τονίζει ότι όχι μόνο δεν παρατηρήθηκε πτώση αλλά ότι αριθμός των χρηστών του είναι ανεβασμένος κατά 10% συγκριτικά με το μήνα Δεκέμβριο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο Instagram ανεβαίνουν καθημερινά 40 εκατομμύρια φωτογραφίες ενώ κάθε δευτερόλεπτο γράφονται 1000 σχόλια και πραγματοποιούνται 8.500 likes.

[via Instagram]

Loading