Instagram: Επιτέλους δυνατότητα να κάνεις posts από τον υπολογιστή

Η ομάδα ανάπτυξης του Instagram επιτέλους θα επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύουν φωτογραφίες και βίντεο και μέσω προγράμματος περιήγησης, και όχι κατά αποκλειστικότητα από την εφαρμογή τηλεφώνου. Η νέα λειτουργία αναμένεται να κυκλοφορήσει παγκοσμίως εντός της εβδομάδας.

Μέχρι πρότινος, η πλατφόρμα του Instagram παρείχε τη δυνατότητα πλοήγησης στο feed μέσω του υπολογιστή, την ανάγνωση μηνυμάτων και τον έλεγχο ενημερώσεων. Μπορεί το Instagram να ήταν εξαρχής μια πλατφόρμα προορισμένη μόνο για κινητά, ωστόσο, η Facebook θέλησε να την εξελίξει για τη μεγαλύτερη διευκόλυνση των χρηστών, εξ ου και πλέον καθίσταται εφικτή η δημοσίευση φωτογραφιών και βίντεο μέσω προγραμμάτων περιήγησης.

Μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκαν επιπρόσθετες δυνατότητες για την ενίσχυση της δημιουργικότητας στην πλατφόρμα. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης τη νέα λειτουργία Collabs, που θα επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται από κοινού μια δημοσίευση ή ένα Reel. Επί της ουσίας, δύο λογαριασμοί θα μπορούν να «συνυπογράφουν» μια δημοσίευση ή ένα Reel τα οποία θα εμφανίζονται στους followers αμφότερων των δημιουργών και θα μοιράζονται το ίδιο νήμα σχολίων, τα ίδια likes και τον ίδιο αριθμό προβολών. Ωστόσο, η λειτουργία Collabs προς το παρόν δοκιμάζεται.

Instagram Collabs



Τέλος, προστίθεται νέος τρόπος για τη συγκέντρωση χρημάτων για έναν σκοπό μέσω της δημιουργίας ενός ταμείου απευθείας από το Instagram και η πλατφόρμα λαμβάνει νέα χαρακτηριστικά μουσικής, με πρόσθετα εφέ όπως το Superbeat το οποίο προσθέτει εφέ σε βίντεο με βάση το ρυθμό ενός τραγουδιού αλλά και στίχους.

Η νέα λειτουργία Collabs θα κυκλοφορήσει αυτήν την εβδομάδα, ενώ η δυνατότητα συγκέντρωσης χρημάτων θα γίνει διαθέσιμη την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου. Τα νέα εφέ μουσικής και η δυνατότητα δημιουργίας αναρτήσεων Instagram από υπολογιστές θα ξεκινήσουν από τις 21 Οκτωβρίου.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

Loading