Instagram: Νέες λειτουργίες που θυμίζουν BeReal και Twitter

Η ομάδα ανάπτυξης του Instagram ανακοίνωσε επίσημα τα νέα χαρακτηριστικά που θα δούμε σύντομα στη δημοφιλή πλατφόρμα, αντλώντας αυτή τη φορά έμπνευση από το ανερχόμενο κοινωνικό δίκτυο BeReal.

instagram-candid-stories.jpg

Ο λόγος για το Candid Stories, μια λειτουργία που θα σου υπενθυμίζει καθημερινά να τραβήξεις και να δημοσιεύεσεις 2 φωτογραφίες σου σε πραγματικό χρόνο χωρίς να τις επεξεργαστείς με κάποιο φίλτρο χρησιμοποιώντας την μπροστά και την πίσω κάμερα του smartphone. Η δυνατότητα αυτή θα δίνεται τόσο από την κάμερα μέσα στα Stories, όσο και σε συνεργασία με άλλους δημιουργούς, ενώ θα μπορείς να προσθέσεις κείμενο και doodles. Φυσικά θα μπορείς να απενεργοποιήσεις την σχετική ειδοποίηση - ενόχληση από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σου. Οι δοκιμές του Candid Stories έχουν ξεκινήσει ήδη στη Νότια Αφρική και αναμένεται αργότερα το παγκόσμιο λανσάρισμα.

instagram-notes.jpg

Μια άλλη ενδιαφέρουσα λειτουργία είναι το Notes, το οποίο σου επιτρέπει να μοιραστείς κείμενο έως 60 χαρακτήρων με followers ή με άλλους χρήστες που έχεις προσθέσει στους close friends. Τα Notes θα εμφανίζονται σαν συννεφάκια επάνω από την εικόνα προφίλ στο inbox του χρήστη, ενώ οι όποιοι σχολιασμοί από άλλους χρήστες στα Notes θα εμφανίζονται ως προσωπικά μηνύματα.

instagram-group-profile.jpg

Συνεχίζουμε με τα Group Profiles, δηλαδή ομαδικούς λογαριασμούς όπου θα μπορείς να μοιράζεσαι posts και stories μόνο με τα μέλη του γκρουπ και όχι γενικότερα με όλους τους followers σου. Τα Collaborative Collections σου επιτρέπουν να μοιράζεσαι αποθηκευμένο περιεχόμενο (π.χ. memes) με άλλους χρήστες, ενώ το Add Yours σου δίνει την δυνατότητα να προσκαλέσεις άλλους φίλους να συμμετέχουν στο θέμα κάποιου Story.

instagram-add-yours.jpg
instagram-collab.jpg



Όλες οι νέες λειτουργίες θα εμφανιστούν σταδιακά σε όλους τους χρήστες μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

[Meta]

Loading